- Make food , Make friends -

שניצלוני חציל

שניצלוני חציל - אצבעות חציל מצופות בפירורי לחם שאופים בתנור בקלי קלות , מנה טעימה שכולם אוהבים , מגישים עם צילי מתוק או כל רוטב שאוהבים

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד חצי שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
תוספות
כמות רכיבים :
8

מצרכים למתכון

•חציל שלם גדול
•כוס פנקו
•כוס קמח
•2 ביצים
•כפית סילאן
•שמן זית
•2 כפות פרמזן מגורד
•כף פפריקה , פלפל לבן וכפית שום גבישי (לפנקו)

אופן הכנה

מתחילים בלחתוך את החציל לאצבעות , בקערה ממלאים מים עם כפית מלח ואת אצבעות החציל שחתכנו שמים בקערת מים ומלח למשך חצי שעה .

לאחר מכן שוטפים ומסננים את החציל ושמים את אצבעות החציל על מגבת לייבוש .

מסדרים בקערה אחת ביצים עם כפית סילאן , בקערה שנייה קמח ובקערה שלישית פנקו עם התבלינים שרשומים למעלה ומערבבים .

ומתחילים לטבול כל רצועת חציל קודם בקמח , אחרי זה בביצה ולבס בפנקו , ומסדרים בתבנית על ניר אפייה .

משמנים מעט ובעדינות את אצבעות החציל בשמן זית ומפזרים כף פרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש 190 מעלות למשך 20-25 דקות עד שהחציל מזהיב ומוכן

מגישים עם רוטב שאוהבים ועוד פרמזן מעל , תהנו 😍

IMG_0536

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}