- Make food , Make friends -

עוגת גזר

עוגת גזר זה למביני עניין בלבד , בין העוגות הכי טעימות שיש , וזו אחת הטובות - עוגת גזר עם תבלינים , אגוזים וקרם שמנת עשיר בשכבות , וואו.

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
עוגות ועוגיות
כמות רכיבים :
15

מצרכים למתכון

•5 ביצים
•כוס סוכר חום
•חצי כוס סוכר לבן
•400 גרם גזר מגורד
•כוס ורבע שמן
•2 ורבע כוסות קמח
•100 גרם אגוזי מלך טחונים
•80 גרם צימוקים לא חובה
•כפית קינמון
•כפית אגוז מוסקט
•שקית אבקת אפייה
•כפית שטוחה סודה לשתייה

*הכל לפי כוס מדידה של 240 מ״ל *

לקרם שמנת -
•250 מ״ל שמנת להקצפה 38%
•250 גרם גבינת שמנת של 25% לפחות
•120 גרם אבקת סוכר
•כפית תמצית וניל
•רבע כוס חלב

אופן הכנה

במיקסר שמים ביצים וסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת בהירה ויחסית סמיכה , מוסיפים שמן וגזר מגורד ומערבבים , מוסיפים את כל המצרכים היבשים שנותרו ומקציפים במהירות נמוכה שהקמח יתערבב היטב ללא גושים .

מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש 175 מעלות למשך 45-60 דקות ( לבדוק עם קיסם/סכין שהעוגה מוכנה) מניחים לעוגה להצטנן לגמרי

ובנתיים מכינים את הקרם
שמים בקערת המיקסר -250 גרם שמנת להקצפה 38%,250 גרם גבינת שמנת 25% ,120 גרם אבקת סוכר, רבע כוס חלב וכפית תמצית וניל , מקציפים היטב עד לקבלת קרם יציב , חותכים את העוגה ל2 או 3 חלקים לאחר שהתקררה לגמרי , מורחים קרם בשכבות וקרם למעלה , מקשטים באגוזי מלך גרוסים ומכניסים להתייצבות במקרר 3 שעות לפחות , וזה מוכן 😍

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}