- Make food , Make friends -

רביולי גבינות ביתי

רביולי במילוי גבינות ביתי , יש כאן בצק לרביולי שמורכב בעיקר מחלמונים וקמח 00 ככה שמתקבל בצק רך כמו שרביולי צריך להיות והמילוי גבינות שמורכב מגבינות שיש לכולנו בבית , מנה מושלמת

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
חלבי
כמות רכיבים :
12

מצרכים למתכון

לבצק -
•300 גרם קמח 00
•6 חלמונים
•2 ביצים
•2 כפות שמן זית
•קורט מלח
•קמח סמולינה - לעבודה עם הבצק

למילוי גבינות -
•100 גרם בולגרית
•גבינת טוב טעם

לרוטב חמאת לימון ושום
•100 גרם חמאה
•4 שיניי שום כתושות
•חצי לימון סחוט
•מלחפלפל
•30 גרם פרמזן
•רבע כוס ממי הפסטה

אופן הכנה

קודם כל תצטיידו במכונת פסטה, קלף בצק וקמח סמולינה לתוצאה מושלמת ואפשר להתחיל .

מתחילים בהכנת הבצק , מניחים על משטח העבודה 300 גרם קמח 00 ויוצרים ״בור״ במרכז , מכניסים אליו את החלמונים והביצים , מוסיפים קורט מלח ושמן זית ובעזרת מזלג מתחילים לטרוף את הביצים .
טורפים היטב ומתחילים לראות שהביצים מתערבבים עם הקמח , כל פעם מוסיפים מעט קמח למרכז עם המזלג וממשיכים לטרוף , ממשיכים עד שהביצים מתחילים לזלוג לצדדים ובשלב זה ניעזר בקלף לאסוף את הבצק למרכז ולערבב עד שהכל מתאחד .

לשים בעזרת הידיים עד שמקבלים בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה .

בשלב זה מכינים את המילוי , פשוט מערבבים בקערה את הגבינות ושומרים במקרר עד לשימוש .

לאחר שעה מוציאים את הבצק וחותכים ל3-4 חלקים שווים (מה שנוח לכם לעבודה )

מפזרים קמח סמולינה על משטח העבודה ומניחים את חתיכת הבצק , מרדדים מעט בעזרת מערוך ומקפלים את הבצק למרכז - כדי ליצור לנו מלבן כמה שיותר שווה .

ומתחילים לרדד במכונת הפסטה , מרדדים במכונת הפסטה ועולים אחרי כל רידוד שלב אחד במכונה .אם יש צורך מקמחים מעט בקמח סמולינה את יריעת הבצק שיהיה נוח יותר לרדד במכונה .
חשוב לא לדלג על אף שלב במכונת פסטה ,מרדדים לבצק ממש דק (בגלל שאנחנו מכינים רביולי הבצק צריך להיות ממש דק כי יש לנו 2 שכבות ואנחנו לא רוצים פסטה עבה .)

מניחים 2 יריעות בצק במשטח העבודה שלנו , ובעזרת שקית זילוף או כפית שמים ממלית הגבינות שלנו .
מברישים את הבצק (מסביב למילוי הגבינות) במים כדי שנוכל ״להדביק״ את הבצק .
מניחים את יריעת הבצק מעל הבצק עם מלית הגבינות ובעזרת האצבע מדביקים היטב איפה שהברשנו במים .

בסיר עם מים רותחים ומעט מלח ומבשלים את הרביולי 3 דקות בישול , שומרים ממי הרביולי בצד להכנת הרוטב .

להכנת הרוטב - נשים במחבת 100 גרם חמאה , נוסיף את השום ונערבב היטב , נתבל במלח פלפל , מוסיף את מיי הפסטה ולימון .
נבשל כחמש דקות על אש נמוכה ונוסיף את הרביולי ופרמזן , תהנו

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}