דף הבית | בלוג מתכונים | אסייתי | נאמס פרגית
•חבילת דפי אורז עגול מרושתים/ רגילים
למילוי-
•300 גרם פרגית קצוצה/טחונה
•50 גרם אטריות שעועית
•גזר
•צ׳ילי אדום
•2 שיני שום
•2 גבעולי בצל ירוק
•חופן נענע
•חופן בזיליקום
•חופן כוסברה
•כפית גרידת לימון
•2 שאלוט/בצל סגול קטן
•2 כפות רוטב סויה איכותי
•2 כפות רוטב דגים
•2 כפות רוטב מירין
לרוטב -
•2 כפות סוכר חום
•2 כפות רוטב דגים
•כף מיץ לימון
•4 כפות חומץ אורז
•שום כתוש
•ג׳ינג׳ר מגורד
•מעט צ׳ילי גרוס
להגשה -
עלי חסה פריכים - אפשר לבבות חסה או חסה אייסברג
•עליי נענע , עליי בזיליקום , עליי כוסברה
•צ׳ילי אדום חתוך
•לימון
מתחילים בהכנת המילוי של הנאמס
את אטריות השעועית נשים בקערה עם מים רותחים לעשר דקות , לאחר מכן נחתוך אותם , נסנן ונייבש היטב , בקערה שמים את הפרגית ומוסיפים את שאר המצרכים (את הגזר קוצצים או חותכים לרצועות דקות ואת שאר המצרכים קוצצים קצוץ קצוץ) ומוסיפים את התיבול שלנו שרשום .
, מוסיפים את אטריות השעועית ומערבבים היטב למסה אחידה .
מכינים את הרוטב , שמים בקערה את כל המצרכים של הרוטב ומערבבים היטב .
אם משתמשים בדף אורז מרושת , שמים אותו במקרר לפני שמתחילים לעבוד .
את הדף אורז המרושת לא צריך להרטיב במים הוא נוח לעבודה אחרי הפשרה במקרר .
אם משתמשים בדף אורז רגיל משרים אותו לדקה - שתיים בקערה עם מים ואז מתחילים למלא , ב2 המקרים נשתמש ב2 דפי אורז לכל נאמס .
נניח 2 דפי אורז על משטח העבודה ונמלא כף מהמילוי שלנו , נסגור קודם את החלק התחתון ואז נקפל את 2 הצדדים ונגלגל . אם הדף אורז (המרושת) לא נדבק בסיום הגלגול נשתמש במעט מים כדבק .
אחרי שהנמאס שלנו מגולגלים נכניס לטיגון בשמן עמוק וחם , איך יודעים שהשמן מספיק חם ומוכן? נכניס כף עץ לשמן ואם הכף מבעבעת בשמן אז אפשר להתחיל .
נטגן את הנאמס כ2 דקות עד שמתחיל לקבל צבע צהוב ונוציא ישר לרשת טיגון .
נגיש עם כל המצרכים להרכבת הביס המושלם , תהנו
🫶🏻
Made with love by poyke