- Make food , Make friends -

נאמס פרגית

נאמס פרגית ! ספרינג רול ויאטנמי כמו במסעדות , וזו המנה הכי אהובה עליי במסעדות , ותכף תגלו כמה קל וטעים זה להכין בבית . רק נשאר לכם למצוא דפי אורז ויאטנמיים (אפשר בד"כ למצוא בחנויות אסייתיות ) כי זה כל כך משדרג !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד חצי שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
אסייתי, מתכוני עוף
כמות רכיבים :
13

מצרכים למתכון

•חבילת דפי אורז עגול מרושתים/ רגילים
למילוי-
•300 גרם פרגית קצוצה/טחונה
•50 גרם אטריות שעועית
•גזר
•צ׳ילי אדום
•2 שיני שום
•2 גבעולי בצל ירוק
•חופן נענע
•חופן בזיליקום
•חופן כוסברה
•כפית גרידת לימון
•2 שאלוט/בצל סגול קטן
•2 כפות רוטב סויה איכותי
•2 כפות רוטב דגים
•2 כפות רוטב מירין

לרוטב -
•2 כפות סוכר חום
•2 כפות רוטב דגים
•כף מיץ לימון
•4 כפות חומץ אורז
•שום כתוש
•ג׳ינג׳ר מגורד
•מעט צ׳ילי גרוס

 

להגשה -
עלי חסה פריכים - אפשר לבבות חסה או חסה אייסברג
•עליי נענע , עליי בזיליקום , עליי כוסברה
•צ׳ילי אדום חתוך
•לימון

אופן הכנה

מתחילים בהכנת המילוי של הנאמס
את אטריות השעועית נשים בקערה עם מים רותחים לעשר דקות , לאחר מכן נחתוך אותם , נסנן ונייבש היטב , בקערה שמים את הפרגית ומוסיפים את שאר המצרכים (את הגזר קוצצים או חותכים לרצועות דקות ואת שאר המצרכים קוצצים קצוץ קצוץ) ומוסיפים את התיבול שלנו שרשום .
, מוסיפים את אטריות השעועית ומערבבים היטב למסה אחידה .

מכינים את הרוטב , שמים בקערה את כל המצרכים של הרוטב ומערבבים היטב .

אם משתמשים בדף אורז מרושת , שמים אותו במקרר לפני שמתחילים לעבוד .
את הדף אורז המרושת לא צריך להרטיב במים הוא נוח לעבודה אחרי הפשרה במקרר .
אם משתמשים בדף אורז רגיל משרים אותו לדקה - שתיים בקערה עם מים ואז מתחילים למלא , ב2 המקרים נשתמש ב2 דפי אורז לכל נאמס .

נניח 2 דפי אורז על משטח העבודה ונמלא כף מהמילוי שלנו , נסגור קודם את החלק התחתון ואז נקפל את 2 הצדדים ונגלגל . אם הדף אורז (המרושת) לא נדבק בסיום הגלגול נשתמש במעט מים כדבק .

אחרי שהנמאס שלנו מגולגלים נכניס לטיגון בשמן עמוק וחם , איך יודעים שהשמן מספיק חם ומוכן? נכניס כף עץ לשמן ואם הכף מבעבעת בשמן אז אפשר להתחיל .

נטגן את הנאמס כ2 דקות עד שמתחיל לקבל צבע צהוב ונוציא ישר לרשת טיגון .

נגיש עם כל המצרכים להרכבת הביס המושלם , תהנו
🫶🏻

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}