דף הבית | בלוג מתכונים | חלבי | ניוקי ממולא ריקוטה
•6-7 תפוחי אדמה בינוניים = סה״כ קילו תפוחי אדמה
•2 חלמונים
•2 כוסות קמח = 280 גרם
•2 כפות פרמזן מגורד
•מלח פלפל
•גבינת ריקוטה למילוי
לרוטב -
•100 גרם חמאה
•כף שמן זית
•4 שיניי שום כתושות
•8-9 עליי מרווה
•מלח פלפל חצי כפית אגוז מוסקט
•פרמזן
מתחילים בהכנת תפוחי האדמה , בתבנית שמים את תפוחי האדמה ומפזרים מלח גס בנדיבות , מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות כשעה , עד שתפוחי האדמה רכים , מוציאים את תפוחי האדמה ומניחים להם להצטנן מעט , לא לגמרי , כדאי לעבוד עם תפוחי האדמה כשהם עוד חמים.
מוציאים את כל תפוחי האדמה ומועכים היטב לפירה חלק ללא גושים .
מוסיפים את החלמונים , פרמזן , מלח פלפל וקמח בהדרגתיות ולשים , כל פעם מוסיפים כחצי כוס קמח ולשים עד שמוסיפים את כל הקמח ונוצר לנו בצק .
(אפשר לתת לבצק לנוח מכוסה במקרר ל20 דקות כדי שיהיה נוח לעבוד איתו , לא חייב)
על משטח מקומח מרדדים את הבצק שלנו וקורצים לעיגולים בגודל של 5 ס״מ , כל עיגול ממלאים בכפית שטוחה של ריקוטה וסוגרים היטב לכדור .
מי שמכין ניוקי רגיל , לא צריך לרדד את הבצק , מחלקים את הבצק ל4 חלקים , כל חלק מגלגלים לנקניק ארוך ודק וחותכים לחתיכות קטנות של ניוקי .
את הניוקי שהכנו מבשלים בסיר עם מים רותחים כ2-3 דקות עד שהניוקי צפים למעלה , ומוציאים לצלחת .
ומתחילים בהכנת הרוטב , במחבת שמים חמאה , כף שמן זית ושום , מטגנים קלות את השום , מוסיפים מרווה ומוסיפים את הניוקי , מבשלים את הניוקי עם החמאה כ5 דקות עד שהניוקי מתחיל לקבל צבע יפה ומגישים עם מלא פרמזן , בתאבון 😍
Made with love by poyke