דף הבית | בלוג מתכונים | כל מה שמתוק | אוזני המן
•3 כוסות קמח = 420 גרם
•100 גרם אבקת סוכר
•200 גרם חמאה רכה
•4 כפות קורנפלור
•2 חלמונים
•1/2 כוס מיץ תפוזים
•כפית תמצית וניל
•ממרחים שאוהבים
•אפשר לצפות בשוקולד לבן / שוקולד מריר
•אפשר להוסיף מעל אגוזים/פקאנים גרוסים
מתחילים בהכנת הבצק .
בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים קמח , קורנפלור ואבקת סוכר ומערבבים .
מוסיפים חמאה רכה חתוכה לקוביות ומפעילים את המיקסר , מוסיפים תוך כדי את החלמונים , מיץ התפוזים וכפית תמצית וניל עד שנוצר בצק אחיד .
(אם רוצים אוזני המן עם קקאו - לוקחים 1/3 חתיכה מהבצק ושמים במיקסר עם כף קקאו לעוד דקה של לישה עד שמתאחד )
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
לאחר מכן מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל4 חלקים שווים (או 3 חלקים למי שכבר עשה חתיכה אחת עם קקאו)
מרדדים את הבצק על נייר האפייה (אם צריך מקמחים מעט את נייר האפייה) אם הבצק עדיין לא נוח לעבודה אפשר לתת לו כמה דקות מחוץ למקרר לפני שמתחילים לעבוד .
מרדדים לעובי של כ1 ס״מ .
קורצים עיגולים שווים ומתחילים למלא בעזרת שקית זילוף או כף, ממלאים בכל ממרח שאוהבים .
נכון החלמונים ששמנו בבצק ? עכשיו נשתמש בחלבון שנשאר כ״דבק״ לאוזני המן שלא יפתחו לנו באפייה .
לוקחים מעט מהחלבון ומורחים במסגרת של העיגול וסוגרים לצורה של אוזן המן , מהדקים היטב
את האוזני המן שמים במקפיא ל15 דקות ורק אז שמים באפייה
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 12-15 דקות (תלוי בתנור שלכם) ברגע שאוזני ההמן מתחילים מעט להזהיב בצדדים או בתחתית זה מוכן .
אחרי שאוזני ההמן מוכנות אפשר לצפות בשוקולד לבן או מריר , אפשר לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש 🥰
Made with love by poyke