- Make food , Make friends -

עוגת יום הולדת

עוגת שוקולד מושלמת לימי הולדת שילדים אוהבים ! שכבת כדורי שוקולד ומעל זה קצפת עשירה וטעימה , גנאש שוקולד ומעליו כדורי שוקולד וקישוטים

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד רבע שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
עוגות ועוגיות
כמות רכיבים :
11

מצרכים למתכון

לשכבת כדורי שוקולד -
•2 שרוולים פתיבר
•250 מ״ל שמנת מתוקה
•100 גרם שוקולד מריר קצוץ
•8 כפות גדושות נוטלה
•1/3 כוס חלב

לקרם קצפת -
•2 חבילות שמנת מתוקה 38%
•גביע שמנת חמוצה
•1/4 כוס חלב
•6 כפות אינסטנט פודינג וניל
•4 כפות אבקת סוכר
•כפית תמצית וניל

לציפוי גנאש שוקולד -
•חצי כוס שמנת מתוקה = 120 מ״ל
•100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

רצוי להכין את העוגה עם שקף או עם תבנית איכותית שמתפרקת כדי לשמור על השכבות והצורה ❤️מתחילים בהכנת השכבה של כדורי השוקולד , מרסקים 2 שרוולים של פתיבר ( לחתיכות לא קטנות ולא גדולות מידי , שלא יהיה רק פירורים)

בקערה נפרדת שמים את השמנת מתוקה, חלב , שוקולד מריר קצוץ ו8 כפות נוטלה ומכניסים למיקרוגל לפולסים של 30 שניות , מערבבים עד לבלילה אחידה .
שופכים לביסקוויטים ומערבבים היטב עד לעיסה אחידה , בתבנית עגולה מסדרים את העיסה של כדורי השוקולד ומשטחים היטב (אני שומרת כמות קטנה בצד כדי להכין אחרי זה כדורי שוקולד - כמות שתספיק ל10-12 כדורי שוקולד בסהכ)

מכניסים למקפיא ובנתיים מתחילים להכין את הקצפת .
(את העיסה ששמרנו בצד לכדורי השוקולד מכניסים בנתיים למקרר)

להכנת הקצפת שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים שרשומים למעלה ומקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה .

שופכים את הקצפת המוכנה על שכבת כדורי השוקולד ומחזירים למקפיא לשעה לפחות . (שומרים מעט מהקצפת בצד כדי לקשט את העוגה מלמעלה , מה ששמרנו נשים במקרר)

לאחר מכן מכינים את הגנאש שוקולד , שמים בקערה שמנת מתוקה ושוקולד מריר וממיסים במיקרו ומערבבים היטב לבלילה אחידה , שופכים את הגנאש על העוגה ומכניסים להתייצבות במקרר , אני אוהבת להכין את העוגה ערב לפני ובבוקר למחרת לקשט וככה הגנאש מתייצב כמו שצריך . (או להשאיר שעה במקרר ואז לקשט)

לקישוטים של העוגה מכינים כדורי שוקולד מהעיסה ששמרנו וטובלים בקוקוס , את הקצפת ששמרנו מזלפים מעל העוגה , אפשר לשים טיפה של צבע מאכל ולזלף גם , מקשטים עם סוכריות או שוקולד שאוהבים והעוגה מוכנה ❤️

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}