דף הבית | בלוג מתכונים | עוגות ועוגיות | עוגת יום הולדת
לשכבת כדורי שוקולד -
•2 שרוולים פתיבר
•250 מ״ל שמנת מתוקה
•100 גרם שוקולד מריר קצוץ
•8 כפות גדושות נוטלה
•1/3 כוס חלב
לקרם קצפת -
•2 חבילות שמנת מתוקה 38%
•גביע שמנת חמוצה
•1/4 כוס חלב
•6 כפות אינסטנט פודינג וניל
•4 כפות אבקת סוכר
•כפית תמצית וניל
לציפוי גנאש שוקולד -
•חצי כוס שמנת מתוקה = 120 מ״ל
•100 גרם שוקולד מריר
רצוי להכין את העוגה עם שקף או עם תבנית איכותית שמתפרקת כדי לשמור על השכבות והצורה ❤️מתחילים בהכנת השכבה של כדורי השוקולד , מרסקים 2 שרוולים של פתיבר ( לחתיכות לא קטנות ולא גדולות מידי , שלא יהיה רק פירורים)
בקערה נפרדת שמים את השמנת מתוקה, חלב , שוקולד מריר קצוץ ו8 כפות נוטלה ומכניסים למיקרוגל לפולסים של 30 שניות , מערבבים עד לבלילה אחידה .
שופכים לביסקוויטים ומערבבים היטב עד לעיסה אחידה , בתבנית עגולה מסדרים את העיסה של כדורי השוקולד ומשטחים היטב (אני שומרת כמות קטנה בצד כדי להכין אחרי זה כדורי שוקולד - כמות שתספיק ל10-12 כדורי שוקולד בסהכ)
מכניסים למקפיא ובנתיים מתחילים להכין את הקצפת .
(את העיסה ששמרנו בצד לכדורי השוקולד מכניסים בנתיים למקרר)
להכנת הקצפת שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים שרשומים למעלה ומקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה .
שופכים את הקצפת המוכנה על שכבת כדורי השוקולד ומחזירים למקפיא לשעה לפחות . (שומרים מעט מהקצפת בצד כדי לקשט את העוגה מלמעלה , מה ששמרנו נשים במקרר)
לאחר מכן מכינים את הגנאש שוקולד , שמים בקערה שמנת מתוקה ושוקולד מריר וממיסים במיקרו ומערבבים היטב לבלילה אחידה , שופכים את הגנאש על העוגה ומכניסים להתייצבות במקרר , אני אוהבת להכין את העוגה ערב לפני ובבוקר למחרת לקשט וככה הגנאש מתייצב כמו שצריך . (או להשאיר שעה במקרר ואז לקשט)
לקישוטים של העוגה מכינים כדורי שוקולד מהעיסה ששמרנו וטובלים בקוקוס , את הקצפת ששמרנו מזלפים מעל העוגה , אפשר לשים טיפה של צבע מאכל ולזלף גם , מקשטים עם סוכריות או שוקולד שאוהבים והעוגה מוכנה ❤️
Made with love by poyke