- Make food , Make friends -

קציצות ברוטב מטבוחה

אחד הדברים הכי אהובים עליי בשישי זה הלחמניה בצהריים עם המטבוחה והקציצות , אין טעים כזה! אז למה לא להכין סיר קציצות ברוטב מטבוחה ופשוט להכניס הכל ללחמניה ? וזה טעים גם עם אורז בצד , סיר מושלם !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
בשר, שבת וחגים
כמות רכיבים :
13

מצרכים למתכון

לקציצות
•500 גרם בשר טחון
•בצל קצוץ
•3 שיני שום קצוצות
•פרוסת חלה/לחם רטובה וסחוטה
•כף שמן זית
•מלח פלפל , כף פפריקה , כפית בהרט , קורט קינמון
•חופן כוסברה קצוצה

לרוטב מטבוחה -
•18-20 עגבניות רכות
•1/2 כוס שמן זית/קנולה
•2 כפות גדושות פפריקה , כפית מלח, פלפל , חצי כפית כמון
•10 שיניי שום
•2-3 פלפל ירוק חריף
•כוס מים (כוס גדולה של הקפה)

אופן הכנה

מתחילים בהכנת הקציצות , שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לעיסה אחידה , מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה .

בנתיים מתחילים בהכנת המטבוחה , תחילה שמים בקערה 1/2 כוס שמן ואת כל התבלינים , מערבבים היטב את התבלינים עם השמן לפתיחת כל הטעמים ומכניסים למקרר .

בעזרת סכין מסמנים איקס על כל עגבנייה ושמים את כל העגבניות בסיר/קערה עם מים רותחים לעשר דקות .
לאחר מכן קולפים את הקליפות של העגבניות וקוצצים את העגבניות .

מעבירים את העגבניות הקצוצות לסיר שבו נבשל , מוסיפים שיני שום שלמות ו3 פלפלים חתוכים לעיגולים .

מערבבים הכל ומבשלים על אש קטנה למשך שעה - שעה וחצי עד שהנוזלים של העגבניה מתחילים להצטמצם , דואגים לערבב מידי פעם . (בזמן הזה אפשר להתחיל ליצור קציצות)

כשנשאר מעט נוזלים בסיר של העגבניות מוסיפים את השמן והתבלינים שערבבנו (לא לחכות שהנוזלים יצטמצמו לגמרי אלא כשנשאר ממש מעט נוזל זה הזמן להוסיף את השמן והתבלינים)

מערבבים היטב ומבשלים לעוד 15 דקות , דואגים לערבב מידי פעם .
מוסיפים כוס של מים רותחים ומכניסים את הקציצות שלנו .

משקים כל קציצה ברוטב וממשיכים לבישול של עוד חצי שעה לפחות (אם חסר מעט מים מוסיפים , המים צריכים לכסות 3/4 מהקציצה )

לאחר בישול של חצי שעה זה מוכן ואפשר להגיש בתוך לחמניה או לצד אורז ויש לכם סיר מושלם 🤍

IMG_8775

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}