דף הבית | בלוג מתכונים | בשר | קציצות ברוטב מטבוחה
לקציצות
•500 גרם בשר טחון
•בצל קצוץ
•3 שיני שום קצוצות
•פרוסת חלה/לחם רטובה וסחוטה
•כף שמן זית
•מלח פלפל , כף פפריקה , כפית בהרט , קורט קינמון
•חופן כוסברה קצוצה
לרוטב מטבוחה -
•18-20 עגבניות רכות
•1/2 כוס שמן זית/קנולה
•2 כפות גדושות פפריקה , כפית מלח, פלפל , חצי כפית כמון
•10 שיניי שום
•2-3 פלפל ירוק חריף
•כוס מים (כוס גדולה של הקפה)
מתחילים בהכנת הקציצות , שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לעיסה אחידה , מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה .
בנתיים מתחילים בהכנת המטבוחה , תחילה שמים בקערה 1/2 כוס שמן ואת כל התבלינים , מערבבים היטב את התבלינים עם השמן לפתיחת כל הטעמים ומכניסים למקרר .
בעזרת סכין מסמנים איקס על כל עגבנייה ושמים את כל העגבניות בסיר/קערה עם מים רותחים לעשר דקות .
לאחר מכן קולפים את הקליפות של העגבניות וקוצצים את העגבניות .
מעבירים את העגבניות הקצוצות לסיר שבו נבשל , מוסיפים שיני שום שלמות ו3 פלפלים חתוכים לעיגולים .
מערבבים הכל ומבשלים על אש קטנה למשך שעה - שעה וחצי עד שהנוזלים של העגבניה מתחילים להצטמצם , דואגים לערבב מידי פעם . (בזמן הזה אפשר להתחיל ליצור קציצות)
כשנשאר מעט נוזלים בסיר של העגבניות מוסיפים את השמן והתבלינים שערבבנו (לא לחכות שהנוזלים יצטמצמו לגמרי אלא כשנשאר ממש מעט נוזל זה הזמן להוסיף את השמן והתבלינים)
מערבבים היטב ומבשלים לעוד 15 דקות , דואגים לערבב מידי פעם .
מוסיפים כוס של מים רותחים ומכניסים את הקציצות שלנו .
משקים כל קציצה ברוטב וממשיכים לבישול של עוד חצי שעה לפחות (אם חסר מעט מים מוסיפים , המים צריכים לכסות 3/4 מהקציצה )
לאחר בישול של חצי שעה זה מוכן ואפשר להגיש בתוך לחמניה או לצד אורז ויש לכם סיר מושלם 🤍
Made with love by poyke