- Make food , Make friends -

לחמניות באן סלופי ג'ו

לחמניות באן שהן ענן וזה מתכון מנצח! , הן תמיד מצליחות ויוצאות מושלמות , והפעם הכנתי ללחמניה בשר סלופי גו טעים וכיפי , יש לכם מנה היסטרית

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
אסייתי, בשר
כמות רכיבים :
12

מצרכים למתכון

ללחמניות באן-
•500 גרם קמח 00
•שקית אבקת אפייה
•כף שמרים יבשים - 10 גרם
•5 כפות סוכר
•כפית סודה לשתייה
•כוס ורבע מים פושרים - 300 מ״ל (לפי כוס מדידה)
•כפית חומץ אורז (אפשר כל חומץ אחר)
•כפית מלח
•3 כפות שמן

לסלופי ג׳ו-
•500 גרם בשר טחון
•בצל
•3 שיניי שום
•1 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורד
•כף גדושה סוכר חום
•1/4 כוס קטשופ
•4 כפות סויה
•כף גדושה פפריקה
•כפית פפריקה חריפה
•1/4 כוס מים

אופן הכנה

מתחילים בהכנת הבצק לבאנים , בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח , סוכר , שמרים ואבקת אפייה , מערבבים ומוסיפים את האבקת סודה , שמן , חומץ , מים ומתחילים ללוש , אחרי דקה לישה מוסיפים כפית מלח ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק .

את הבצק מכסים ומניחים להתפחת עד להכפלת הנפח (בחורף יכול לקחת גם שעתיים , כדאי לשים להתפחה במקום חמים כמו תנור)

בנתיים מתחילים להכין את הסלופי ג׳ו , במחבת עם מעט שמן שמים בצל קצוץ שום קצוץ וג׳ינג׳ר , מוסיפים כף סוכר חום ומערבבים היטב , מבשלים את הבצל במשך 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב ושקוף . דואגים לערבב מידי פעם .

מוסיפים את הבשר הטחון , ומפוררים היטב בעזרת כף עץ , מבשלים עד שהבשר משנה את צבעו , מוסיפים קטשופ, סויה , צ׳ילי , פפריקה ומים ומערבבים היטב .

מבשלים עד לצמצום הנוזלים וזה מוכן .

לאחר שהבצק תפח מוציאים את האוויר ומחלקים את הבצק לכדורים של 60 גרם , מניחים כל בצק על נייר אפייה ומכסים להתפחה נוספת של חצי שעה.

לאחר ההתפחה מניחים את הבאנים בסיר האידוי , שמים כל פעם 3-4 באנים לאידוי , תלוי בגודל הסיר שלכם , שהבאנים לא יגעו אחד בשני ויהיו במרווחים קטנים .

סוגרים לאידוי של 14 דקות .

כשמוכן נותנים לבאן להצטנן כ5 דקות , פותחים את הלחמניה ממלאים בסלופי ג׳ו ותוספות שאוהבים ומגישים זריזזזזז 😍😍

IMG_1890

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}