- Make food , Make friends -

מאפינס פילו פיצה

מאפינס מפיצה , אבל מדפי פילו ! שכבת פילו בתחתית , במרכז מילוי גבינות טעים עם רוטב אדום ותוספות ולמעלה קראסט של דפי פילו ושומשום , ארוחת ערב מושלמת !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד חצי שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
חלבי
כמות רכיבים :
9

מצרכים למתכון

•4-5 דפי פילו חתוכים לריבועים
•80 גרם בולגרית
•80 גרם גבינה צהובה מגורדת / פתיתים
•2 כפות קוטג׳
•ביצה
•2 כפות קמח

רוטב פיצה -
•100 גרם רסק
•1/4 כוס מים
•2 כפות קוטג׳
•מלח פלפל , אורגנו , קורט סוכר , כפית שום גבישי .

•ביצה ושומשום לציפוי

אופן הכנה

מפשירים את דפי הפילו לפי ההוראות וחותכים אותם לריבועים קטנים . משמנים תבנית מאפינס ומסדרים בכל עיגול בתבנית כ3 דפי פילו ( אולי יותר תלוי בגודל התבנית שלכם , אנחנו לא רוצים שהשכבה התחתית תהיה דקה מידי ותרטב באפייה )

בקערה שמים את כל מרכיבי המלית - ביצה , קמח וגבינות ומלח פלפל ומערבבים היטב .

מכינים את הרסק בקערה נפרדת ומסדרים בתבנית .

שמים בכל מאפינס כפית מהרוטב עגבניות , מעל זה שמים מהמלית גבינות , סוגרים את הקצוות של דפי הפילו , מברישים בביצה ומפזרים שומשום .

מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 15-20 דקות עד שהפילו מזהיב וזה מוכן 🫶🏻

IMG_8317

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}