דף הבית | בלוג מתכונים | בשר | קובה דלעת
לבשר -
500 גרם בשר טחון
•בצל קצוץ
•2 גבעולי סלרי קצוצים
•3 שיני שום כתושים
•חופן כוסברה קצוצה
•מלח פלפל , כפית בהרט/ראסאלחנות , כף פפריקה וקינמון
למעטפת סולת -
•חצי קילו סולת
•300 מ״ל מים
•מלח
למרק -
•800 גרם דלעת
•בצל
•5 שיני שום
•4 גבעולי סלרי עם עלים
•100 גרם רסק
•2 עגבניות מגורדות
•כף סילאן
•מיץ מלימון שלם
•מלח פלפל , כף פפריקה , כפית כורכום , כפית כמון ומעט קינמון
מתחילים בהכנת הבשר והקציצות לקובה (אפשר להכין אפילו מראש שתהיה כמות במקפיא וכל פעם שרוצים להכין סיר פשוט מוציאים את הקציצות שהכנו מראש )
במחבת עם 2 כפות שמן שמים בצל ושום עד להזהבה , מוסיפים סלרי קצוץ קצוץ לעוד 2 דקות של בישול . מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב בעזרת כף עץ .
מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב , כשהבשר משנה את צבעו ומתחיל להתבשל מוסיפים כוסברה קצוצה ושוב מערבבים . מבשלים לחמש דקות ומעבירים לקערה שיתקרר .
מכניסים את הבשר המוכן למקפיא לשעה/שעתיים
לאחר מכן אפשר להוציא את הבשר ולהתחיל להכין קציצות (מעלה לכם מדריך מסודר בהייליט )
על כף היד מניחים ניילון נצמד ובמרכזו מניחים כף מהבשר , מתחילים לסגור את הניילון על הבשר לצורה של קציצה , סוגרים היטב את הניילון בתנועות סיבוביות ומהדקים את הבשר , מסדרים את הצורה של הקציצה ואז פותחים את הניילון ומוציאים בעדינות את הקציצה מהניילון למשטח עם נייר אפייה/ניילון נצמד .
אחרי שסידרנו את כל הקציצות על המשטח מכניסים למקפיא לעוד שעתיים .
בחצי שעה האחרונה של ההקפאה מתחילים להכין את המעטפת סולת .
בקערה שמים 500 גרם סולת , כפית מלח ו300 מ״ל מים
מתחילים לערבב היטב בעזרת הידיים עד שכל הסולת רטובה במים , מתחילים ״ללוש״ את הבצק של הסולת עד שמקבלים עיסה אחידה . מכסים את הסולת היטב בניילון נצמד ל20 דקות מנוחה .
(הכמויות של הסולת והמים בד״כ מדויקות אבל יכולות להשתנות תלוי בסולת שמשתמשים בה לפעמים - חשוב לשים לב אם הבצק נוזלי מידי מוסיפים עוד סולת ואם קשה מידי או דביק מידי אז מוסיפים מעט מים עד שמגיעים למרקם רך של פלסטינה )
לאחר 20 דקות מוציאים את הקציצות מהמקפיא , לוקחים חתיכה של כדור מהסולת ומניחים על כף היד , בעזרת שורש הכף היד מועכים את הבצק שלנו על כל שטח כף היד , במרכז כף היד מניחים את הקציצה הקפואה ועוטפים בעדינות , מוציאים את הבצק המיותר וסוגרים היטב את המעטפת . ומניחים בחזרה במשטח .
*המשך בתגובות*
Made with love by poyke