- Make food , Make friends -

קובה דלעת

מתכון לקובה דלעת הכי טעים שיש , עם טיפ להכנת קובות יפות עם מלא מלא מילוי ועטיפה רכה רכה , וכמובן מרק מושלם וטעים

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
שעה ומעלה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
בשר, שבת וחגים
כמות רכיבים :
15

מצרכים למתכון

לבשר -
500 גרם בשר טחון
•בצל קצוץ
•2 גבעולי סלרי קצוצים
•3 שיני שום כתושים
•חופן כוסברה קצוצה
•מלח פלפל , כפית בהרט/ראסאלחנות , כף פפריקה וקינמון

למעטפת סולת -
•חצי קילו סולת
•300 מ״ל מים
•מלח

למרק -
•800 גרם דלעת
•בצל
•5 שיני שום
•4 גבעולי סלרי עם עלים
•100 גרם רסק
•2 עגבניות מגורדות
•כף סילאן
•מיץ מלימון שלם
•מלח פלפל , כף פפריקה , כפית כורכום , כפית כמון ומעט קינמון

אופן הכנה

מתחילים בהכנת הבשר והקציצות לקובה (אפשר להכין אפילו מראש שתהיה כמות במקפיא וכל פעם שרוצים להכין סיר פשוט מוציאים את הקציצות שהכנו מראש )

במחבת עם 2 כפות שמן שמים בצל ושום עד להזהבה , מוסיפים סלרי קצוץ קצוץ לעוד 2 דקות של בישול . מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב בעזרת כף עץ .
מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב , כשהבשר משנה את צבעו ומתחיל להתבשל מוסיפים כוסברה קצוצה ושוב מערבבים . מבשלים לחמש דקות ומעבירים לקערה שיתקרר .

מכניסים את הבשר המוכן למקפיא לשעה/שעתיים

לאחר מכן אפשר להוציא את הבשר ולהתחיל להכין קציצות (מעלה לכם מדריך מסודר בהייליט )

על כף היד מניחים ניילון נצמד ובמרכזו מניחים כף מהבשר , מתחילים לסגור את הניילון על הבשר לצורה של קציצה , סוגרים היטב את הניילון בתנועות סיבוביות ומהדקים את הבשר , מסדרים את הצורה של הקציצה ואז פותחים את הניילון ומוציאים בעדינות את הקציצה מהניילון למשטח עם נייר אפייה/ניילון נצמד .

אחרי שסידרנו את כל הקציצות על המשטח מכניסים למקפיא לעוד שעתיים .

בחצי שעה האחרונה של ההקפאה מתחילים להכין את המעטפת סולת .

בקערה שמים 500 גרם סולת , כפית מלח ו300 מ״ל מים
מתחילים לערבב היטב בעזרת הידיים עד שכל הסולת רטובה במים , מתחילים ״ללוש״ את הבצק של הסולת עד שמקבלים עיסה אחידה . מכסים את הסולת היטב בניילון נצמד ל20 דקות מנוחה .

(הכמויות של הסולת והמים בד״כ מדויקות אבל יכולות להשתנות תלוי בסולת שמשתמשים בה לפעמים - חשוב לשים לב אם הבצק נוזלי מידי מוסיפים עוד סולת ואם קשה מידי או דביק מידי אז מוסיפים מעט מים עד שמגיעים למרקם רך של פלסטינה )

לאחר 20 דקות מוציאים את הקציצות מהמקפיא , לוקחים חתיכה של כדור מהסולת ומניחים על כף היד , בעזרת שורש הכף היד מועכים את הבצק שלנו על כל שטח כף היד , במרכז כף היד מניחים את הקציצה הקפואה ועוטפים בעדינות , מוציאים את הבצק המיותר וסוגרים היטב את המעטפת . ומניחים בחזרה במשטח .
*המשך בתגובות*

IMG_0432

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}