דף הבית | בלוג מתכונים | אסייתי | לחמניות באן סלופי ג'ו
ללחמניות באן-
•500 גרם קמח 00
•שקית אבקת אפייה
•כף שמרים יבשים - 10 גרם
•5 כפות סוכר
•כפית סודה לשתייה
•כוס ורבע מים פושרים - 300 מ״ל (לפי כוס מדידה)
•כפית חומץ אורז (אפשר כל חומץ אחר)
•כפית מלח
•3 כפות שמן
לסלופי ג׳ו-
•500 גרם בשר טחון
•בצל
•3 שיניי שום
•1 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורד
•כף גדושה סוכר חום
•1/4 כוס קטשופ
•4 כפות סויה
•כף גדושה פפריקה
•כפית פפריקה חריפה
•1/4 כוס מים
מתחילים בהכנת הבצק לבאנים , בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח , סוכר , שמרים ואבקת אפייה , מערבבים ומוסיפים את האבקת סודה , שמן , חומץ , מים ומתחילים ללוש , אחרי דקה לישה מוסיפים כפית מלח ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק .
את הבצק מכסים ומניחים להתפחת עד להכפלת הנפח (בחורף יכול לקחת גם שעתיים , כדאי לשים להתפחה במקום חמים כמו תנור)
בנתיים מתחילים להכין את הסלופי ג׳ו , במחבת עם מעט שמן שמים בצל קצוץ שום קצוץ וג׳ינג׳ר , מוסיפים כף סוכר חום ומערבבים היטב , מבשלים את הבצל במשך 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב ושקוף . דואגים לערבב מידי פעם .
מוסיפים את הבשר הטחון , ומפוררים היטב בעזרת כף עץ , מבשלים עד שהבשר משנה את צבעו , מוסיפים קטשופ, סויה , צ׳ילי , פפריקה ומים ומערבבים היטב .
מבשלים עד לצמצום הנוזלים וזה מוכן .
לאחר שהבצק תפח מוציאים את האוויר ומחלקים את הבצק לכדורים של 60 גרם , מניחים כל בצק על נייר אפייה ומכסים להתפחה נוספת של חצי שעה.
לאחר ההתפחה מניחים את הבאנים בסיר האידוי , שמים כל פעם 3-4 באנים לאידוי , תלוי בגודל הסיר שלכם , שהבאנים לא יגעו אחד בשני ויהיו במרווחים קטנים .
סוגרים לאידוי של 14 דקות .
כשמוכן נותנים לבאן להצטנן כ5 דקות , פותחים את הלחמניה ממלאים בסלופי ג׳ו ותוספות שאוהבים ומגישים זריזזזזז 😍😍
Made with love by poyke