דף הבית | בלוג מתכונים | מתכוני עוף | קציצות עוף עם ניוקי
מה צריך ?
לקציצות -
•500 גרם עוף טחון
•בצל קצוץ
•3 שיניי שום כתושות
•חופן כוסברה
•4 כפות פירורי לחם
•חצי כפית א.סודה לשתייה
•תבלינים - מלח, פלפל לבן , כף פפריקה , כפית כורכום , כפית בהרט
•ביצה לציפוי
•כוס סולת לציפוי
לרוטב -
•בצל קצוץ
•3 שיניי שום
•3 גבעולי סלרי
•2 כפות דבש
•כף כורכום, כפית פפריקה , מלחפלפל , חצי כפית קינמון
•כוס מים + כף קמח
•2 כוסות מים נוספות
•500 גרם ניוקי
מתחילים בהכנת הקציצות , שמים בקערה עוף טחון ואת כל מרכיבי הקציצות - הבצל, שום, כוסברה , תבלינים, פירורי לחם וסודה לשתייה ומערבבים היטב לעיסה אחידה , שמים במקרר לחצי שעה .
בקערה שמים ביצים ובקערה נוספת סולת .
יוצרים קציצות ומצפים תחילה בביצה ואז בסולת .
בסיר עם שמן סגורה של כ2 סמ מטגנים את הקציצות מ2 הצדדים עד להזהבה . ומעבירים לנייר סופג .
מתחילים בהכנת הרוטב , קוצצים בצל ושום ומטגנים קלות עד להזהבה של הבצל .
מוסיפים תבלינים ודבש ומערבבים היטב .
מערבבים קערת מים עם כף קמח היטב שלא יהיו גושים ומוסיפים לסיר .
מוסיפים עוד כ2 כוסות מים ומוסיפים את הקציצות (המים צריכים להגיע לגובה חצי מהקציצות .
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה לחצי שעה .
לאחר מכן מוסיפים את הניוקי(בזמן הזה אם חסר מים מוסיפים ומתקנים תיבול) ומבשלים את הניוקי עם הקציצות לעוד 15 דקות . ומוכן !
תהנו 🤍
Made with love by poyke