דף הבית | בלוג מתכונים | דגים | קציצות סלמון ופולים
לקציצות -
•500 גרם סלמון
•בצל
•חופן כוסברה ופטרוזיליה
•3 גבעולי בצל ירוק
•4 שיניי שום
•8 כפות פירורי מצה (או 2 פרוסות לחם רטובות לא בפסח)
•כפית גרידת לימון
•מלחפלפל , כף פפריקה , כפית כורכום
לרוטב -
•400 גרם פולים טריים / קפואים בשקית
•3/4 כוס שמן
•מלחפלפל , כפית כמון , כף פפריקה
•10 שיניי שום
•2 עגבניות
•לימון
•2 פלפל ירוק
מתחילים בהכנת הקציצות , במעבד מזון שמים בצל , שום ואת העשבי תיבול וקוצצים במעבד מזון .
מוסיפים את הסלמון ומפעילים את המעבד מזון בפולסים כדי שנקבל חתיכות יפות של דג (ולא משחתי או קצוץ מידי)
מעבירים לקערה ומוסיפים פירורי מצה , תבלינים וגרידת לימון ומערבבים היטב לעיסה אחידה , שמים במקרר ל20 דקות ובנתיים מכינים את הרוטב .
אם משתמשים בפולים טריים משרים אותם לילה קודם ואז מבשלים אותם בסיר עם מים ל40-50 דקות עד לריכוך . (אפשר להשתמש בפולים קפואים ואז לוותר על התהליך הזה)
בסיר שמים עגבניות שחתכנו לפרוסות ולימון שקילפנו וחתכנו לפרוסות ומדליקים את האש. מוסיפים גמבה חתוכה , שיני שום ופלפל ירוק ומערבבים הכל , מבשלים 2-5 דקות את הכל .
בקערה קטנה שמים שמן ותבלינים ומערבבים היטב .
מוסיפים את הפולים ואת השמן עם התבלינים ומערבבים הכל .
מוסיפים כוס מים ובנתיים מכינים את הקציצות , בזמן הזה הרוטב מתבשל ומצטמצם מעט (בערך 10 דקות) יוצרים קציצות ומכניסים לסיר , המים בסיר צריכים להיות בגובה 3/4 מהקציצות אז אם חסר מעט מים מוסיפים .
מבשלים הכל במשך 30 דקות וזה מוכן 🫶🏻
Made with love by poyke