דף הבית | בלוג מתכונים | שבת וחגים | מחמאר
•7 תפוחי אדמה גדולים
•9 ביצים
•3 גבעולי סלרי קצוצים
•צרור כוסברה
•צרור פטרוזיליה
•4 שיניי שום כתוש
•לימון שלם סחוט
•כפית מלח , פלפל שחור , כף כורכום וכף אבקת מרק עוף(לא לוותר , אני משתמשת באבקת מרק טבעית)
•כפית אבקת אפייה
•כ1/4 כוס שמן לסיר
מתחילים בהכנת תפוחי האדמה , קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים , שמים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח ומבשלים עד לריכוך של תפוחי האדמה .
בנתיים מכינים את שאר הדברים , קוצצים סלרי , פטרוזיליה וכוסברה , כותשים את השום , ובקערה טורפים את כל הביצים .
לאחר שתפוחי האדמה מוכנים מועכים אותם לפירה בקערה גדולה ומניחים לפירה להצטנן מעט .
לאחר מכן אפשר להוסיף את כל המרכיבים אל הפירה .
מערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שנוצרת לנו מין עיסה אחידה .
בסיר עמוק שמים בערך 1/4 כוס שמן (תלוי בסיר שאתם משתמשים יכול להיות שתצטרכו טיפה יותר או טיפה פחות , השמן צריך לכסות את כל השכבה התחתונה של הסיר כ1-2 ס״מ ) נותנים לשמן להגיע לרתיחה ואז
שופכים אל הסיר את העיסה של המחמאר ומבשלים במשך 40 דקות ללא מכסה .
לאחר 40 דקות בודקים שהמחמאר נפרד בצדדים מהסיר ואז הופכים את המחמאר , אפשר להפוך את המחמאר למחבת ולהמשיך לבשל על האש לעוד 20 דקות , מי שמעדיף לא להפוך אפשר להכניס את הסיר פשוט לתנור 180 מעלות למשך 20 דקות עד שמזהיב מלמעלה וזה מוכן !
הופכים לצלחת ומגישים וזה מושלם 🫶🏻
Made with love by poyke