דף הבית | בלוג מתכונים | מתכוני עוף | שניצלוני עוף עם עשבי תיבול
•300 גרם חזה עוף קצוץ / עוף טחון
•4 גבעולי בצל ירוק
•חופן כוסברה ופטרוזיליה
•5-4 עלי בזיליקום
•3 שיניי שום כתושות
•מלחפלפל , כף פפריקה
•כוס פירורי לחם לציפוי
•2 ביצים + כף מיונז לציפוי
•כוס קמח לציפוי
•שמן עמוק לטיגון
מתחילים בהכנת חזה העוף , כדאי לקצוץ עוף ולא להשתמש בעוף טחון כי זה נותן מרקם אחר .
קוצצים את חזה העוף קצוץ קצוץ (כמו טרטר)
ושמים בקערה , את כל העשבי תיבול קוצצים גם כן ומוסיפים לקערה , מוסיפים שום ותבלינים ומערבבים היטב לעיסה אחידה .
שמים את העיסה על גבי נייר אפיה וסוגרים עם עוד נייר אפיה מלמעלה , בעזרת מערוך מרדדים למלבן גדול ודק , כמה דק ? כמה שאתם אוהבים . אני עשיתי בערך 2 ס״מ עובי.
מכניסים את חזה העוף בין 2 ניירות אפייה למקפיא למשך 3 שעות .
(לא חייב שיעבור הקפאה מלאה - רק עד למצב שנוח לכם לעבוד עם חזה העוף ולחתוך אותו , אגב למי שלא חשוב הסימטריה של הריבועים לגמרי אפשר לדלג על החלק של ההקפאה ובעזרת הידיים ליצור שניצלו ים קטנים ודקיקים ולצפות אותם)
אחרי שהקפאנו מוציאים וחותכים לריבועים .
טובלים כל שניצל בקמח , אחרי זה בביצה שערבבנו עם מיונז ולבסוף בפירורי הלחם , מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה ומוציאים ישר לרשת טיגון , מגישים חם ! תהנו 🫶🏻
Made with love by poyke