דף הבית | בלוג מתכונים | בשר | קציצות ברוטב בצל מקורמל
לקציצות -
•חצי קילו בשר טחון
•בצל קצוץ
•חופן כוסברה קצוצה
•3 שיניי שום כתושות
•כף שמן זית
•2 פרוסות לחם לבן/חלה רטובה וסחוטה
•מלחפלפל? קורט קינמון, כף פפריקה וכפית בהרט
לרוטב -
•3 בצלים גדולים
•2 כפות סילאן
•קורט סוכר
•מלחפלפל , כף גדושה פפריקה , כפית כורכום
•2 כוסות מים רותחים
•חצי כוס מים קרים + כף קמח
מתחילים בהכנת הקציצות , שמים בקערה את כל צריכים הקציצה ומערבבים היטב לעיסה אחידה , מניחים במקרר למנוחה חצי שעה .
נציין מתחילים בהכנת הרוטב , חותכים 3 בצלים לרצועות .
בסיר רחב ונמוך שמים 3-4 כפות שמן נדיבות ומוסיפים את הבצל .
מתחילים לקרמל את הבצל , דואגים לערבב מידי פעם .
כשהבצל מתחיל להזהיב , מוסיפים סילאן וקורט סוכר ומערבבים היטב .
דואגים לערבב כל פעם את הבצל ומבשלים כ15-20 דקות עד הבצל מקבל צבע זהוב ויפה .
מוסיפים לבצל את התבלינים ומערבבים היטב .
לאחר מכן מוסיפים מים רותחים .
לוקחים חצי כוס מים קרים ומוסיפים לה כף קמח ומערבבים היטב שלא יהיו גושים , מוסיפים גם כן לסיר ומערבבים .
מוסיפים את הקציצות לסיר ומשקים אותם ברוטב .
מבשלים על אש בינינות עם מכסה סגור למשך חצי שעה וזה מוכן 🤍
Made with love by poyke