- Make food , Make friends -

קציצות ברוטב בצל מקורמל

מתכון לקציצות רכות רכות ברוטב של בצל מקורמל , קל להכנה רק להשקיע בקרמול של הבצל ואתם מקבלים סיר קציצות היסטרי

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
בשר
כמות רכיבים :
15

מצרכים למתכון

לקציצות -
•חצי קילו בשר טחון
•בצל קצוץ
•חופן כוסברה קצוצה
•3 שיניי שום כתושות
•כף שמן זית
•2 פרוסות לחם לבן/חלה רטובה וסחוטה
•מלחפלפל? קורט קינמון, כף פפריקה וכפית בהרט

לרוטב -
•3 בצלים גדולים
•2 כפות סילאן
•קורט סוכר
•מלחפלפל , כף גדושה פפריקה , כפית כורכום
•2 כוסות מים רותחים
•חצי כוס מים קרים + כף קמח

אופן הכנה

מתחילים בהכנת הקציצות , שמים בקערה את כל צריכים הקציצה ומערבבים היטב לעיסה אחידה , מניחים במקרר למנוחה חצי שעה .

נציין מתחילים בהכנת הרוטב , חותכים 3 בצלים לרצועות .
בסיר רחב ונמוך שמים 3-4 כפות שמן נדיבות ומוסיפים את הבצל .
מתחילים לקרמל את הבצל , דואגים לערבב מידי פעם .
כשהבצל מתחיל להזהיב , מוסיפים סילאן וקורט סוכר ומערבבים היטב .
דואגים לערבב כל פעם את הבצל ומבשלים כ15-20 דקות עד הבצל מקבל צבע זהוב ויפה .
מוסיפים לבצל את התבלינים ומערבבים היטב .
לאחר מכן מוסיפים מים רותחים .
לוקחים חצי כוס מים קרים ומוסיפים לה כף קמח ומערבבים היטב שלא יהיו גושים , מוסיפים גם כן לסיר ומערבבים .

מוסיפים את הקציצות לסיר ומשקים אותם ברוטב .
מבשלים על אש בינינות עם מכסה סגור למשך חצי שעה וזה מוכן 🤍

IMG_5657

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}