דף הבית | בלוג מתכונים | בשר | קובה פטטה
למעטפת -
•5-6 תפוחי אדמה = סה״כ קילו
•2 חלמונים
•כוס קמח = 140 גרם
•כף כורכום , מלחפלפל
•כוס קמח לציפוי
למילוי -
•חופן שקדים פרוסים
•500 גרם בשר טחון
•2 כפות רסק
•כף סילאן
•בצל
•3 שיניי שום
•חופן כוסברה קצוצה
•מלחפלפל , כף גדושה פפריקה , כפית בהרט
מתחילים בהכנת תפוחי האדמה , בסיר עם מים רותחים מבשלים את תפוחי האדמה עד שמתרככים , בערך 20 דקות .
בזמן הזה מתחילים להכין את המילוי . בסיר עם כף שמן זית מטגנים בצל ושום עד להזהבה , מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב בעזרת כף עץ , מבשלים את הבשר עד שמשנה את צבעו . מבשלים על אש גבוהה .
מוסיפים רסק , סילאן ותבלינים ומערבבים היטב .
מוסיפים כוסברה ומבשלים כ5-7 דקות עד שאין נוזלים .
במחבת קטנה קולים את השקדים הפרוסים עד לזהבה ומוסיפים לבשר הטחון , מניחים לבשר להצטנן בצד וחוזרים להכין את המעטפת .
לאחר שתפוחי האדמה התרככו מוציאים ומסננים ומניחים להם להתקרר מעט . מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה חלק .
מוסיפים 2 חלמונים , תבלינים וקמח , ומערבבים היטב עד למרקם אחיד .
אפשר להניח את תפוחי האדמה במקרר 20 דקות שיהיה יותר קל לעבוד איתם , לא חייב .
מתחילים למלא את הקובה פטטה , עובדים עם ידיים רטובות תמיד , לוקחים מהעיסה חתיכה בגודל של כדור פינגפונג ומהדקים , מועכים בעזרת האצבעות ויוצרים מין קערית במרכז , שמים כף ממלית הבשר וסוגרים בעדינות (אם יש חורים לוקחים מעט ממלית תפוחי האדמה ומכסים , תמיד לעבוד עם ידיים רטובות .
סוגרים את הקובה ומצפים כל קובה בקמח .
במחבת מחממים שמן בגובה של 5 ס״מ , שהשמן חם מכניסים את הקובות ומטגנים מ2 הצדדים עד להזהבה.
מוציאים לנייר סופג או רשת ומגישים 🤍
לגרסה כשרה לפסח יש להמיר כוס קמח ל1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
Made with love by poyke