- Make food , Make friends -

קובה פטטה

קובה פטטה , מעטפת של תפוחי אדמה רכים רכים ובפנים מילוי של בשר מפוצץ בטעמים , מנה טעימה וביתית וגם בגרסה כשרה לפסח

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
בשר, שבת וחגים
כמות רכיבים :
13

מצרכים למתכון

למעטפת -
•5-6 תפוחי אדמה = סה״כ קילו
•2 חלמונים
•כוס קמח = 140 גרם
•כף כורכום , מלחפלפל
•כוס קמח לציפוי

למילוי -
•חופן שקדים פרוסים
•500 גרם בשר טחון
•2 כפות רסק
•כף סילאן
•בצל
•3 שיניי שום
•חופן כוסברה קצוצה
•מלחפלפל , כף גדושה פפריקה , כפית בהרט

אופן הכנה

מתחילים בהכנת תפוחי האדמה , בסיר עם מים רותחים מבשלים את תפוחי האדמה עד שמתרככים , בערך 20 דקות .

בזמן הזה מתחילים להכין את המילוי . בסיר עם כף שמן זית מטגנים בצל ושום עד להזהבה , מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב בעזרת כף עץ , מבשלים את הבשר עד שמשנה את צבעו . מבשלים על אש גבוהה .
מוסיפים רסק , סילאן ותבלינים ומערבבים היטב .
מוסיפים כוסברה ומבשלים כ5-7 דקות עד שאין נוזלים .

במחבת קטנה קולים את השקדים הפרוסים עד לזהבה ומוסיפים לבשר הטחון , מניחים לבשר להצטנן בצד וחוזרים להכין את המעטפת .

לאחר שתפוחי האדמה התרככו מוציאים ומסננים ומניחים להם להתקרר מעט . מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה חלק .
מוסיפים 2 חלמונים , תבלינים וקמח , ומערבבים היטב עד למרקם אחיד .

אפשר להניח את תפוחי האדמה במקרר 20 דקות שיהיה יותר קל לעבוד איתם , לא חייב .

מתחילים למלא את הקובה פטטה , עובדים עם ידיים רטובות תמיד , לוקחים מהעיסה חתיכה בגודל של כדור פינגפונג ומהדקים , מועכים בעזרת האצבעות ויוצרים מין קערית במרכז , שמים כף ממלית הבשר וסוגרים בעדינות (אם יש חורים לוקחים מעט ממלית תפוחי האדמה ומכסים , תמיד לעבוד עם ידיים רטובות .

סוגרים את הקובה ומצפים כל קובה בקמח .

במחבת מחממים שמן בגובה של 5 ס״מ , שהשמן חם מכניסים את הקובות ומטגנים מ2 הצדדים עד להזהבה.
מוציאים לנייר סופג או רשת ומגישים 🤍

הערות נוספות למתכון

לגרסה כשרה לפסח יש להמיר כוס קמח ל1/2 כוס קמח תפוחי אדמה

שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}