דף הבית | בלוג מתכונים | בשר | כרוב ממולא בשר ואורז
•כרוב גדול
•500 גרם בשר טחון
•כוס אורז עגול / ריזוטו
•בצל
•3 שיניי שום
•עגבניה קצוצה
•חופן כוסברה קצוצה
•תבלינים - כף גדושה פפריקה , מלח פלפל , כפית בהרט , קורט קינמון
לרוטב -
•בצל
•3 שיניי שום
•עגבניות חתוכות בקופסא - 400 גרם
•100 גרם רסק עגבניות
•כפית סוכר חום
•כף סילאן
•חצי לימון סחוט
•רבע כוס שמן זית
•2 כוסות מים רותחים
•מלחפלפל
מתחילים בהכנת הכרוב - קודם חותכים את הליבה של הכרוב (החלק הקשה למטה כדי שנוכל להוציא את העלים בקלות אחר כך) את הכרוב מכניסים כמו שהוא למקפיא ליום לפחות ואז מוציאים אותו להפשיר (אפשר ורצוי לתת לכרוב להפשיר במקרר) קחו בחשבון שלכרוב לוקח כמה שעות טובות להפשיר .
לחילופין אפשר להכין את הכרוב בדרך הרגילה , לקחת סיר גדול עם מים רותחים ולבשל את הכרוב עד שמתרכך .
לאחר שהכרוב שלנו מוכן אפשר להתחיל להפריד את העלים בעדינות .
מכינים את המילוי , בקערה אני משרה את האורז במים רותחים למשך 20 דקות ואז שוטפת ומסננת .
בזמן הזה מכינה את הבשר , שמים בסיר עם כף שמן זית בצל קצוץ ושום ומבשלים עד להזהבה , מוסיפים את הבשר ומפוררים היטב בעזרת כף עץ , מבשלים את הבשר עד שמנה את צבעו .
מוסיפים תבלינים ומבשלים למשך 5-7 דקות עד שאין נוזלים .
מכבים את האש ומוסיפים את האורז, כוסברה קצוצה ויבגניה קצוצה ומערבבים הכל.
מכינים את הרוטב , הסיר מטגנים בצל ושום עד להזהבה , מוסיפים את העגבניות , רסק , סילאן , לימון שמן זית מלחפלפל ומערבבים היטב , מבשלים כ3 דקות , מוסיפים מים רותחים ומבשלים לעוד חמש דקות ומכבים את האש , בזמן שהרוטב מתקרר אני מתחילה לגלגל את הכרוב .
אחרי שהפקדנו את העלים , חותכים את הגבעול בכל עלה ושומרים אותו בצד . אני אוהבת לחתוך כל עלה ל2 חלקים ואז יש לי ממולאים קטנים (אפשר לא לחתוך את העלים ופשוט לגלגל ממולאים ארוכים יותר) ראו בסרטון .
ואז מניחים בכל עלה כף מהמילוי ומגלגלים .
משתמשים בסיר רחב , את הגבעולים שהורדנו מקודם קוצצים ומרפדים איתם את תחתית הסיר .
מניחים את הממולאים ושופכים את הרוטב .
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עם מכסה סגור למשך שעה .
לאחר הבישול מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך 15-20 דקות עד שמתקבל צבע יפה , ומוכן ❤️
Made with love by poyke