- Make food , Make friends -

פבלובה תותים

פבלובה תותים מושלמת , עם קצפת במרכז , סירופ תותים ותותים , בין העוגות הכי טעימות שיש וגם כשרה לפסח , ההכנה שלה פשוטה רק תקפידו על השלבים

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
שעה ומעלה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
כל מה שמתוק
כמות רכיבים :
12

מצרכים למתכון

לפבלובה -
‎•4 חלבונים L
‎•כוס סוכר - 200 גרם
•100 גרם אבקת סוכר

לקצפת -
•שמנת מתוקה להקצפה 250 מ״ל
•גביע שמנת חמוצה 200 מ״ל
•כפית תמצית וניל
•כף גרידת לימון
•4 כפות אינסטנט פודינג וניל

לסירופ תותים -
•200 גרם תותים חתוכים לקוביות
•3 כפות סוכר
•2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה

מתחילים בהכנת המרנג, תחילה מפרידים חלמונים וחלבונים - כדי שתצא לנו פבלובה כמו שצריך חשוב להקפיד על ההפרדה של החלמונים והחלבונים - אסור שתהיה טיפת חלמון בתוך החלבון אחרת קצף החךבונים לא יוקצף , חשוב להקפיד על ניקיון של קערת המיקסר והמקציף - אני שמה כפית חומץ בקערת המיקסר ומנקה בעזרת נייר סופג את הקערה .

אחרי שהפרדנו את החלבונים אפשר להתחיל .
מחממים תנור ל100 מעלות , חום עליון תחתון .
בקערת המיקסר שמים 4 חלבונים וסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק , ושכבר אין גרגרי סוכר (בערך 8-10 דקות של הקצפה )
לאחר מכן להוסיף את אבקת הסוכר תוך כדי הקצפה ולהמשיך להקציף עד שמתאחד , עוד כ 2 דקות של הקצפה .

מסדרים בתבנית מתאימה נייר אפייה , בקצוות של נייר אפיה שמים מעט מהקצפת שלנו ומדביקים את נייר האפייה לתבנית , כך נוכל לעצב את הפבלובה מבלי שהנייר יזוז .

מניחים את הקצפת במרכז בתבנית ומסדרים לצורה שרוצים , אני מעצבת לעיגול נמוך (אם תעשו פבלובה גבוהה תצטרכו יותר זמן אפייה) ובעזרת מרית מדורגת מעצבים את הפבלובה , מכניסים לתנור שחיממנו מראש למשך 3 שעות על 100 מעלות .

בזמן הזה אפשר להכין את הקצפת והסירופ תותים , להכנת הקצפת נשים בקערת המיקסר את השמנת מתוקה , תמצית וניל , גרידת לימון ופודינג וניל ונקציף עד לקבלת קצפת יציבה , מוסיף את השמנת חמוצה ובעזרת לקקן בתנועות קיפוליות נערבב עד לאיחוד .

לסירופ תותים , נחתוך תותים לקוביות ונשים בסיר קטן , מוסיף סוכר ומיץ לימון ונבשל על אש בינוניות עד שהתותים מוציאים את הנוזל שלהם , אני אוהבת למעוך את התותים (אפשר גם להעביר לבלנדר למרקם חלק אם אוהבים . מבשלים כ 10 דקות עד שמתקבל סירופ .

כשהפבלובה מוכנה לאחר 3 שעות של ייבוש , מניחים לה להצטנן לשעה לפחות .

רק לאחר שהפבלובה התקררה לגמרי , בעזרת סכין חותכים את המרכז של הפבלובה ודוחפים פנימה כדי שיהיה לנו מקום לקצפת .

שמים במרכז הפבלובה את הקצפת שהכנו , מקשטים בתותים ובסירופ תותים וזה מוכן , תהנו 😍

IMG_4486

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}