דף הבית | בלוג מתכונים | מאפים | מריטוצ'ו
לבצק-
•500 גרם קמח
•190 מל מים פושרים (3/4 כוס)
•כף שמרים (12 גרם)
•3 ביצים
•כף ערק
•קורט מלח
•100 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמ׳ החדר
•50 גרם סוכר
•כפית גרידת לימון
•כפית תמצית וניל
לקרם וניל -
•2 חבילות של שמנת להקצפה 38% - 500 מל
•6 כפות אבקת סוכר
•חבילה של אינטנסט פודינג וניל
*כמויות לפי כוס מדידה של 240 מל
לסירופ סוכר -
•1/3 כוס סוכר
•1:3 כוס מים
מתחילים בהכנת הבצק - בקערת מיקסר שמים מים , סוכר שמרים ומערבבים . מניחים בצד לעשר דקות שהשמרים יתחילו לעבוד .
ואז מוסיפים את שאר המצרכים , ביצים , ערק , תמצית וניל , גרידת לימון והקמח . מתחילים לחוש בעזרת וו לישה על מהירות בינונית . כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש במשך 10-12 דקות .
הבצק אמור להיות דביק ומעט נוזלי לא לדאוג , מפזרים מעט קמח מעל ומכסים להתפחה של שעתיים .
לאחר התפחה של שעתיים מוציאים מהבצק את האוויר - אם מכינים יום קודם את הבצק , בשלב הזה מכניסים את הבצק מכוסה בניילון נצמד למקרר להתפחה של לילה (8 שעות לא מעבר)
לאחר התפחה שמים את הבצק על משטח מקומח ויוצרים כדורים בגודל 60 ס״מ כל אחד , את הכדורים מרדדים ממש מעט בעזרת הידיים שתהיה לנו מין אליפסה . מכסים להתפחה של 40 דקות לפחות עד שהכדורים מכפילים את נפחם .
לאחר התפחה מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 15 דקות עד שהלחמניות שלנו מזהיבות ומוכנות .
בשלב הזה מכינים סירופ סוכר - בסיר קטן שמים את הסוכר והמים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הסוכר נמס לגמרי .
כשהלחמניות שלנו יוצאות מהתנור מברישים אותם ישר בסירופ סוכר ומניחים להם להצטנן לגמרי .
בזמן שהלחמניות מצטננות אפשר להכין את הקרם וניל , שמים בקערה את כל המרכיבים ומקציפים עד לקבל קרם יציב.
פותחים את הלחמניות באמצע ושמים מהקרם שלנו, מפזרים אבקת סוכר וזה מוכן 🤍
Made with love by poyke