דף הבית | בלוג מתכונים | פסטות | קאצו אה פפה
•250 גרם ספגטי
•150 גרם גוש פרמזן/פקורינו רומאנו/גראנה פדנו
•כפית פלפל שחור גרוס
•כ6 מצקות ממיי הפסטה (הסבר למטה)
מתחילים בהכנת הפסטה לפי הוראות היצרן , בזמן שהפסטה מתבשלת מתחילים להכין את הרוטב שלנו .
את הפסטה מבשלים לרמת אל דנטה , כ3/4 בישול .
לגבי הגבינות - בגרסה המקורית משתמשים רק בפקורינו רומאנו , אבל לגמרי אפשר לגוון או אפילו לשלב בין 2 סוגי גבינות , מה שאוהבים .
(אם משתמשים בפרמזן כדאי ואף רצוי לשלב עוד סוג גבינה)
מתחילים לגרד את הגבינה .
במחבת חמה שמים את הפלפל השחור וקולים לדקה כדי לקבל את הארומה שלו . מוסיפים לפלפל השחור 2 מצקות ממיי הפסטה שמתבשלת ואת הפסטה המוכנה ומערבבים היטב .
נותנים לפסטה להתבשל עוד קצת עם הפלפל השחור , במידת הצורך מוסיפים עוד מצקת של מיי פסטה .
שופכים על הגבינה שגירדנו 2 מצקות ממי הפסטה ומערבבים היטב ומוסיפים ישר לסיר .
מוסיפים עוד 2 מצקות ממיי הפסטה ומערבבים ישר הכל במשך כמה דקות עד שמתקבל רוטב קרמי שמכסה את כל הפסטההה , לא מפסיקים לערבב בשלב הזה , במידת הצורך אפשר להוסיף עוד מעט מים .
מגישים את הפסטה ישר כשמוכנה ! בתאבון 🤍
Made with love by poyke