- Make food , Make friends -

קאצו אה פפה

מתכון לקאצו אה פפה קלאסי , הרוטב הכי פשוט והכי טעים של האיטלקים , רק להקפיד על כמה שלבים פשוטים ויש לכם מנה טעימה ומיוחדת

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד חצי שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
פסטות
כמות רכיבים :
4

מצרכים למתכון

•250 גרם ספגטי
•150 גרם גוש פרמזן/פקורינו רומאנו/גראנה פדנו
•כפית פלפל שחור גרוס
•כ6 מצקות ממיי הפסטה (הסבר למטה)

אופן הכנה

מתחילים בהכנת הפסטה לפי הוראות היצרן , בזמן שהפסטה מתבשלת מתחילים להכין את הרוטב שלנו .
את הפסטה מבשלים לרמת אל דנטה , כ3/4 בישול .

לגבי הגבינות - בגרסה המקורית משתמשים רק בפקורינו רומאנו , אבל לגמרי אפשר לגוון או אפילו לשלב בין 2 סוגי גבינות , מה שאוהבים .

(אם משתמשים בפרמזן כדאי ואף רצוי לשלב עוד סוג גבינה)

מתחילים לגרד את הגבינה .
במחבת חמה שמים את הפלפל השחור וקולים לדקה כדי לקבל את הארומה שלו . מוסיפים לפלפל השחור 2 מצקות ממיי הפסטה שמתבשלת ואת הפסטה המוכנה ומערבבים היטב .
נותנים לפסטה להתבשל עוד קצת עם הפלפל השחור , במידת הצורך מוסיפים עוד מצקת של מיי פסטה .

שופכים על הגבינה שגירדנו 2 מצקות ממי הפסטה ומערבבים היטב ומוסיפים ישר לסיר .
מוסיפים עוד 2 מצקות ממיי הפסטה ומערבבים ישר הכל במשך כמה דקות עד שמתקבל רוטב קרמי שמכסה את כל הפסטההה , לא מפסיקים לערבב בשלב הזה , במידת הצורך אפשר להוסיף עוד מעט מים .

מגישים את הפסטה ישר כשמוכנה ! בתאבון 🤍

IMG_3177

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}