דף הבית | בלוג מתכונים | מאפים | מאפה תפוחים
•חבילת בצק עלים
•3 תפוחים
•ביצה
•כפית קינמון
•אבקת סוכר
למלית-
•40 גרם חמאה
•1/2 כוס מים
•2 כפות קמח
•6 כפות סוכר חום
מתחילים בהכנת המלית שלנו , בנתיים את בצק העלים מפשירים לפי הוראות היצרן .
במחבת חמה שמים את החמאה עם הקמח ובעזרת מטרפה מערבבים מהר שלא יהיו לנו גושים והכל יתאחד , מוסיפים את הסוכר החום , מים וממשיכים לערבב עד שהמלית נהיית סמיכה . מכבים את האש ומניחים לזה להתקרר .
את התפוחים קולפים וחותכים , אפשק לחתוך לחצאי יקח ואפשר להוציא את הגלעין ולחתוך לעיגולים , איך שאוהבים .
מנחים את הצד העלים על תבנית עם נייר אפייה ומרדדים .
במרכז הבצק מורחים את המלית לאחר שהתקררה , מניחים מעלייה את התפוחים ומפזרים קינמון .
יוצרים חתכים לרצועות מ2 צדדי הבצק וסוגרים את הבצק כמו צמה .
מעל הבצק מפזרים עוד קצת קינמון ומברישים בביצה .
מכניסים לתנור שחיממנו מראש 180 מעלות למשך 25-30 דקות עד שבצק העלים מזהיב ומוכן .
כשמוציאים מפזרים ישר אבקת סוכר ומגישים ! מגישים את המאפה חםםם זה הכי טעים ! (אפשר לחמם על הפלטה בערב חג ולהגיש 🤍)
תהנו 😍
Made with love by poyke