- Make food , Make friends -

מאפה תפוחים

גם מי שלא מחבב מאפים עם תפוחים , חייב להכין את המאפה הזה אני מבטיחה לכם שזה טעים יותר מכל מאפייה שתקנו ממנה ! מאפה תפוחים שאוכלים אותו חם חם וטעים ברמות

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
מאפים
כמות רכיבים :
9

מצרכים למתכון

•חבילת בצק עלים
•3 תפוחים
•ביצה
•כפית קינמון
•אבקת סוכר
למלית-
•40 גרם חמאה
•1/2 כוס מים
•2 כפות קמח
•6 כפות סוכר חום

אופן הכנה

מתחילים בהכנת המלית שלנו , בנתיים את בצק העלים מפשירים לפי הוראות היצרן .

במחבת חמה שמים את החמאה עם הקמח ובעזרת מטרפה מערבבים מהר שלא יהיו לנו גושים והכל יתאחד , מוסיפים את הסוכר החום , מים וממשיכים לערבב עד שהמלית נהיית סמיכה . מכבים את האש ומניחים לזה להתקרר .

את התפוחים קולפים וחותכים , אפשק לחתוך לחצאי יקח ואפשר להוציא את הגלעין ולחתוך לעיגולים , איך שאוהבים .
מנחים את הצד העלים על תבנית עם נייר אפייה ומרדדים .

במרכז הבצק מורחים את המלית לאחר שהתקררה , מניחים מעלייה את התפוחים ומפזרים קינמון .

יוצרים חתכים לרצועות מ2 צדדי הבצק וסוגרים את הבצק כמו צמה .
מעל הבצק מפזרים עוד קצת קינמון ומברישים בביצה .

מכניסים לתנור שחיממנו מראש 180 מעלות למשך 25-30 דקות עד שבצק העלים מזהיב ומוכן .

כשמוציאים מפזרים ישר אבקת סוכר ומגישים ! מגישים את המאפה חםםם זה הכי טעים ! (אפשר לחמם על הפלטה בערב חג ולהגיש 🤍)

תהנו 😍

IMG_2143

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}