- Make food , Make friends -

צלי ברוטב פטריות וערמונים

סיר חגיגי , מרשים ומחמם את הלב . בין הסירים האהובים עליי ועכשיו גם עליכם

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
שעה ומעלה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
בשר, שבת וחגים
כמות רכיבים :
15

מצרכים למתכון

•קילו בשר מספר 5
•2 חבילות ערמונים בוואקום
•חבילת פטריות שמפיניון
•כף גדושה רסק עגבניות
•2 כפות סילאן
•בצל סגול 2
•3 שיניי שום
•1/4 כוס יין אדום
•כף פפריקה , כפית כורכום, מלחפלפל

לציר -
•2 גבעולי כוסברה
•בצל
•שום
•גזר
•3 עלי דפנה , מקל קינמון , כוכב אניס (לא חייב) , כף כורכום

אופן הכנה

מתחילים בהכנת הבשר יום קודם או מוקדם בבוקר .
שמים בסיר מים רותחים ואת כל מצרכי הציר ומוסיפים את הבשר , מבשלים במשך 3 שעות על אש קטנה ומכסה סגור עד שהבשר רך .
כאשר הבשר רך מעבירים לקופסא שיתקרר ומכניסים למקרר . את הנוזלים של הבישול מסננים ומשאירים רק את הנוזל ושומרים בקופסא , זה הציר שלנו לבישול הרוטב .

לרוטב חותכים בצלים לחתיכות גסות וקוצצים שום ומבשלים עם מעט שמן עד לריכוך של הבצל .
מוסיפים תבלינים, רסק , סילאן ויין אדום ומערבבים היטב .
מוסיפים מהציר ששמרנו 2.5 כוסות של ציר! ומערבבים היטב .
את הצלי חותכים לפרוסות ומסדרים בסיר , סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה למשך שעתיים , אם במהלך הבישול חסר נוזלים אז אפשר להוסיף עוד קצת נוזלים מהציר שלנו .

מגישים עם לחם טוב בצד או חלה ויש לכם מנה משגעת !

 

*מתכון בשיתוף שופרסל אונליין*

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}