דף הבית | בלוג מתכונים | בשר | צלי ברוטב פטריות וערמונים
•קילו בשר מספר 5
•2 חבילות ערמונים בוואקום
•חבילת פטריות שמפיניון
•כף גדושה רסק עגבניות
•2 כפות סילאן
•בצל סגול 2
•3 שיניי שום
•1/4 כוס יין אדום
•כף פפריקה , כפית כורכום, מלחפלפל
לציר -
•2 גבעולי כוסברה
•בצל
•שום
•גזר
•3 עלי דפנה , מקל קינמון , כוכב אניס (לא חייב) , כף כורכום
מתחילים בהכנת הבשר יום קודם או מוקדם בבוקר .
שמים בסיר מים רותחים ואת כל מצרכי הציר ומוסיפים את הבשר , מבשלים במשך 3 שעות על אש קטנה ומכסה סגור עד שהבשר רך .
כאשר הבשר רך מעבירים לקופסא שיתקרר ומכניסים למקרר . את הנוזלים של הבישול מסננים ומשאירים רק את הנוזל ושומרים בקופסא , זה הציר שלנו לבישול הרוטב .
לרוטב חותכים בצלים לחתיכות גסות וקוצצים שום ומבשלים עם מעט שמן עד לריכוך של הבצל .
מוסיפים תבלינים, רסק , סילאן ויין אדום ומערבבים היטב .
מוסיפים מהציר ששמרנו 2.5 כוסות של ציר! ומערבבים היטב .
את הצלי חותכים לפרוסות ומסדרים בסיר , סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה למשך שעתיים , אם במהלך הבישול חסר נוזלים אז אפשר להוסיף עוד קצת נוזלים מהציר שלנו .
מגישים עם לחם טוב בצד או חלה ויש לכם מנה משגעת !
Made with love by poyke