- Make food , Make friends -

סלט כרובית וחומוס

סלט כרובית וחומוס היסטרי ! מינימום מרכיבים ורוטב שעושה את כל הטעם לסלט . מושלם למרכז השולחן בכל ארוחה

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד חצי שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
סלטים שווים
כמות רכיבים :
10

מצרכים למתכון

•כרובית שלמה
•כוס גרגירי חומוס מוכנים
•חצי כוס טחינה
•חצי כוס מים קרים
•חופן כוסברה
•חופן שמיר
•חצי לימון סחוט
•3 שיניי שום כתושות
•חופן עגבניות שרי
•2 גבעולי בצל ירוק

אופן הכנה

מתחילים בהכנת הכרובית , חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ושטופים היטב , מפזרים על תבנית עם נייר אפייה . מעל הכרובית שמים מעט שמן זית מלח ופלפל ומכניסים לתנור 180 מעלות ל15-20 דקות עד שהכרובית מוכנה ורכה .

בזמן הזה מכינים את החומוס , משתמשים בגרגרי חומוס מוכנים/קפואים , במחבת עם מעט שמן שמים את החומוס , מוסיפים , מלחפלפל וקורט כמון ומערבבים היטב , מבשלים את החומוס כ5 דקות ע״ש שמתחיל לקבל צבע זהוב .

ועוברים להכנת הטחינה . בבלנדר שמים את כל מצרכי הטחינה , את הטחינה , המים, כוסברה , שמיר , שום , לימון ומלחפלפל וטוחנים .

כשהכרובית מוכנה נותנים לה להתקרר מעט ומעבירים לקערה , מוסיפים את החומוס ו2 כפות טחינה ומערבבים.
ומסדרים להגשה , אפשר להגיש על עליי ביבי או חסה (לא חייב) שמים בקערת הגשה את הסלט , מוסיפים עגבניות שרי חתוכות ובצל ירוק , מזלפים מהטחינה הירוקה וזה מוכן !

תהנו🤍

IMG_8337

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}