דף הבית | בלוג מתכונים | שבת וחגים | פסטייה
•חצי קילו פרגיות
•כוס של מיקס אגוזים (אני שמתי אגוזים, פקאן ושקדים)
•בצל
•3 שיניי שום
•3 כפות סילאן
•חצי כוס צימוקים
•תבלינים- קורט קינמון, כפית אגוז מוסקט , כפית בהרט , מלחפלפל.
•חבילת דפי פילו
*יוצאת כמות של 12-14 יחידות*
מתחילים בהכנת המילוי , קוצצים בצל ושום , במחבת עם 3 כפות שמן נדיבות מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה .
מוסיפים את הפרגיות ומערבבים עד שהפרגיות מקבלות צבע .
מוסיפים מיד את הצימוקים , התבלינים ,סילאן והאגוזים ומערבבים היטב . מבשלים כ5 דקות שהפרגיות מוכנה ולא מעבר , אנחנו רוצים שתשאר עסיסית .
מניחים למילוי להתקרר בנתיים .
מחממים תנור ל180 מעלות ומתחילים למלא את דפי הפילו .
מברישים כל דף פילו בשמן ומתחילים בהכנת הצורה -
(לא חייב להשקיע בצורה יפה , אפשר למלא בצורת סיגר או ריבוע , מה שבא לכם!)
להכנת הצורה - אני יוצרת בדף הפילו צורה של פפיון מהמרכז למעלה ומהמרכז למטה . נוצר לי פפיון ואז מביא את מרכז ימין ואת מרכז שמאל לאמצע .
מקפלת צד אחד כלפי פנים ועליו מניחה כף מהמילוי , וסוגרת את שלושת הצדדים האחרים . מהדקת מעט והופכת את דף הפילו ומניחה בתבנית .
שימו לב שאתם שמים מהמילוי ואין בו נוזלים!
משמנת היטב את כל הדפי פילו ומכניסה לתנור למשך 15-20 דקות עד שמזהיב ומוכן !
כשמוכן - מפזרת אבקת סוכר ומגישה !
ממליצה להכניס את הפסטיות לתנור כמה שיותר קרוב למועד ההגשה . לא לשמור במקרר ואז להגיש זה לא אותו דבר בכלל.
תהנו וחג שמח 🤍
Made with love by poyke