- Make food , Make friends -

מרק חרירה

המרק הכי טעים לצאת הצום , והמרק הקבוע שלי לצאת הצום , מרק חרירה בול כמו שסבתא שלי הייתה מכינה ועכשיו גם אתם

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
מרקים
כמות רכיבים :
10

מצרכים למתכון

•בצל
•2 גזרים
•4 גבעולי סלרי כולל העלים
•3 עגבניות מגורדות
•חצי כוס עדשים
•כוס חומוס (חומוס מושרה או חומוס קופסאת שימורים)
•מיץ מלימון שלם
•2 ליטר מים רותחים
•חצי כוס מים קרים+ כף קמח
•חופן כוסברה
•חופן פטרוזיליה
•חצי כוס אטריות דקיקות
•תבלינים - מלח, פלפל לבן כף שטוחה כמון , כף גדושה כורכום , כפית פפריקה , קינמון לפי הטעם , כפית בהרט

אופן הכנה

תחילה שוטפים היטב את החומוס והעדשים ומסננים ומניחים בצד .
ומתחילים בהכנת שאר הירקות .
מגרדים את העגבניות במגרדת . חותכים בצל , גזר, סלרי לקוביות גסות .

בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים בצל עד להזהבה , מוסיפים את הסלרי והגזר ומבשלים לעוד 2-3 דקות .

מוסיפים חומוס , עדשים ואת העגבניות המגורדות ותבלינים .

מערבבים הכל היטב שהכל מתכסה בתבלינים .
מוסיפים מים רותחים .

מבשלים במשך 40-50 דקות .
לאחר הבישולים ,בכוס ממלאים חצי ממנה במים קרים ושופכים כף קמח , מערבבים היטב שלא יהיו גושים של קמח ומוסיפים למרק .
מוסיפים אטריות. סוחטים לימון שלם ומבשלים לעוד כ10 דקות .
כשהמרק מוכן מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה קצוץ ומגישים!

תהנו ❤️

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}