דף הבית | בלוג מתכונים | מרקים | מרק חרירה
•בצל
•2 גזרים
•4 גבעולי סלרי כולל העלים
•3 עגבניות מגורדות
•חצי כוס עדשים
•כוס חומוס (חומוס מושרה או חומוס קופסאת שימורים)
•מיץ מלימון שלם
•2 ליטר מים רותחים
•חצי כוס מים קרים+ כף קמח
•חופן כוסברה
•חופן פטרוזיליה
•חצי כוס אטריות דקיקות
•תבלינים - מלח, פלפל לבן כף שטוחה כמון , כף גדושה כורכום , כפית פפריקה , קינמון לפי הטעם , כפית בהרט
תחילה שוטפים היטב את החומוס והעדשים ומסננים ומניחים בצד .
ומתחילים בהכנת שאר הירקות .
מגרדים את העגבניות במגרדת . חותכים בצל , גזר, סלרי לקוביות גסות .
בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים בצל עד להזהבה , מוסיפים את הסלרי והגזר ומבשלים לעוד 2-3 דקות .
מוסיפים חומוס , עדשים ואת העגבניות המגורדות ותבלינים .
מערבבים הכל היטב שהכל מתכסה בתבלינים .
מוסיפים מים רותחים .
מבשלים במשך 40-50 דקות .
לאחר הבישולים ,בכוס ממלאים חצי ממנה במים קרים ושופכים כף קמח , מערבבים היטב שלא יהיו גושים של קמח ומוסיפים למרק .
מוסיפים אטריות. סוחטים לימון שלם ומבשלים לעוד כ10 דקות .
כשהמרק מוכן מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה קצוץ ומגישים!
תהנו ❤️
Made with love by poyke