דף הבית | בלוג מתכונים | בשר | טנזייה בשר חגיגית
•קילו צלי כתף אנגוס מספר 5 חתוך לקוביות
•350 גרם פירות יבשים שאוהבים
•10 בצלי שאלוט
•8 שיניי שום
•2 כפות רוטב רימונים
•מים רותחים (אפשר להשתמש בציר)
•פלפל אנגלי , מקל קינמון ו2 עלי דפנה
•תבלינים - כף פפריקה , כפית בהרט , מלחפלפל
מתחילים בהכנת הבשר , מבקשים מהקצב את הבשר חתוך לקוביות .
בסיר חם עם 6 כפות שמן בנדיבות שמים את קוביות הבשר וסוגרים מכל הצדדים שיקבל השחמה , מוציאים לצלחת ומשאירים את השמן בסיר .
בקערה שמים מיקס של פירות יבשים שאוהבים , אני שמתי משמש , צימוקים , שזיפים וחמוציות (אפשר להוסיף תמרים ,ֶ תאנים , תפוזים וכו )
שופכים מים רותחים ומניחים בצד לחמש דקות , מסננים ושוטפים את הפירות היבשים מהמים .
באותו הסיר בו טיגנו את הבשר שמים בצלי שאלוט ושיניי שום שלמות ומטגנים קלות .
מוסיפים את הפירות היבשים ותבלינים ומערבבים היטב .
מוסיפים את קוביות הבשר ושוב מערבבים .
מוסיפים מים רותחים (או ציר) עד לכיסוי , מוסיפים את הפלפל אנגלי , עלי דפנה ומקל קינמון ורוטב רימונים .
סוגרים מכסה ומבשלים על אש קטנה לשעתיים לפחות . אם חסר נוזלים במהלך הבישול מוסיפים מעט מים .
לאחר שעתיים (אפילו שלוש שעות) של בישול , זה מוכן .
אני אוהבת להגיש לצד קוסקוס ויש לכם מנה עיקרית מושלמת
Made with love by poyke