דף הבית | בלוג מתכונים | פסטות | פסטה בחמאת לימון
•250 גרם פסטה ( השתמשתי בפפרדלה)
•50 גרם חמאה
•חצי לימון
•חצי כוס מיי פסטה
•חצי כרישה
•3 שיניי שום
•2 גבעולי בצל ירוק
•100 גרם אפונת שלג
•כוס פטריות שימג׳י (לא לוותר עליהם)
•מלח ופלפל
•2 כפות שמנות של פרמזן
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות ושומרים חצי כוס ממיי הפסטה בצד .
את אפונת השלג חולטים 2 דקות במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח .
חותכים חצי כרישה וחותכים אותה באמצע לפרוסות עבות , חותכים בצל ירוק ואת פטריות השימג׳י חותכים בחלק התחתון (אל תוותרו על הפטריות הן מוסיפות טעם אחר לגמרי מפטריות רגילות!)
במחבת שמים את החמאה ושיניי שום שחתכנו לפרוסות , מוסיפים חצי כפית פלפל שחור ומטגנים קלות .
מוסיפים את כל הירוקים ומבשלים ל5 דקות .
מוסיפים את הפטריות , מערבבים היטב ומבשלים עוד 2 דקות .
מוסיפים מעט מלח לפי הטעם ואגוז מוסקט , מוסיפים את מיי הפסטה וסוחטים חצי לימון ומבשלים לעוד כ5 דקות .
מוסיפים את הפרמזן והפסטה המוכנה ,מערבבים היטב ומגישים !
תהנו 🤍
Made with love by poyke