- Make food , Make friends -

פסטה בחמאת לימון

פסטה ברוטב חמאת לימון עם אפונת שלג ופטריות שימג'י , מנה סופר מרשימה וקלה להכנה .

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד רבע שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
פסטות
כמות רכיבים :
11

מצרכים למתכון

•250 גרם פסטה ( השתמשתי בפפרדלה)
•50 גרם חמאה
•חצי לימון
•חצי כוס מיי פסטה
•חצי כרישה
•3 שיניי שום
•2 גבעולי בצל ירוק
•100 גרם אפונת שלג
•כוס פטריות שימג׳י (לא לוותר עליהם)
•מלח ופלפל
•2 כפות שמנות של פרמזן

אופן הכנה

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות ושומרים חצי כוס ממיי הפסטה בצד .
את אפונת השלג חולטים 2 דקות במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח .
חותכים חצי כרישה וחותכים אותה באמצע לפרוסות עבות , חותכים בצל ירוק ואת פטריות השימג׳י חותכים בחלק התחתון (אל תוותרו על הפטריות הן מוסיפות טעם אחר לגמרי מפטריות רגילות!)

במחבת שמים את החמאה ושיניי שום שחתכנו לפרוסות , מוסיפים חצי כפית פלפל שחור ומטגנים קלות .
מוסיפים את כל הירוקים ומבשלים ל5 דקות .

מוסיפים את הפטריות , מערבבים היטב ומבשלים עוד 2 דקות .

מוסיפים מעט מלח לפי הטעם ואגוז מוסקט , מוסיפים את מיי הפסטה וסוחטים חצי לימון ומבשלים לעוד כ5 דקות .

מוסיפים את הפרמזן והפסטה המוכנה ,מערבבים היטב ומגישים !
תהנו 🤍

IMG_9612

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}