דף הבית | בלוג מתכונים | כל מה שמתוק | מאפה פילו וקרם ריקוטה
•5 דפי פילו
•100 גרם חמאה מומסת
•50 גרם אבקת סוכר
לקרם ריקוטה-
•שמנת להקצפה 38% 250 מל
•100 גרם ריקוטה למריחה
•150 גרם גבינת שמנת 25%
•100 גרם אבקת סוכר
•כפית תמצית וניל
•חבילת אינסטנט פודינג וניל /6 כפות
לטופ-
•100 גרם שערות קדאיף
•50 גרם חמאה
•פיסטוק
•כפית גרידת לימון
מתחילים בהכנת הפילו .
מניחים דף פילו על משטח העבודה ומברישים את כולו בחמאה , מפזרים אבקת סוכר ועליו מניחים עוד דף פילו , ושוב חמאה ואבקת סוכר וככה שוב עד שמניחים 5 דפי פילו סהכ .
את דף הפילו האחרון גם מברישים בחמאה ואבקת סוכר .
בעזרת רינג יוצרים עיגולים (9-12 עיגולים צריך לצאת)
מניחים את העיגולים על תבנית עם נייר אפייה , מעל העיגולים שמים עוד נייר אפייה ומניחים עוד תבנית .
מכניסים לתנור 180 מעלות למשך 7-10 דקות עד שהפילו מזהיבים ומוציאים . מניחים בצד שיתקררו.
בנתיים מכינים את קרם הריקוטה , בקערת מיקסר מקציפים את כל מצרכי הקרם ביחד עד לקצפת יציבה .
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף .
את עיגולי הפילו שהתקררו מסדרים בקערה ומתחילים לזלף מהקצפת , יוצרים 3 שכבות , ובשכבה האחרונה מסיימים עם זילוף קצפת .
להכנת הטופ , קוצצים את שערות הקדאיף ושמים במחבת עם חמאה וכף סוכר חום , מערבבים היטב ומניחים לזה להתבשל כ5 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שערות הקדאיף מזהיבות , מעבירים ישר לקערה קטנה שיתקרר . את הפיסטוקים קוצצים או טוחנים .
מפזרים את שערות הקדאיף ו פיסטוק על מאפה הפילו שהכנו , מפזרים מעט גרידת לימון וזה מוכן !
תהנו 😍
Made with love by poyke