דף הבית | בלוג מתכונים | חלבי | מאפה פילו גבינות ותרד
•חבילת תרד
•3 שיניי שום
•20 גרם חמאה
•250 גרם גבינה לבנה
•150 גרם בולגרית
•100 גרם מוצרלה מגורדת
•מלחפלפל, כפית אגוז מוסקט, חצי כפית שום גבישי
•5-6 דפי פילו
•ביצה
•שומשום
תחילה קוצצים את התרד והשום , ממיסים חמאה במחבת ומבשלים קלות את השום והתרד עד שהתרד מתחיל להצטמצם, מניחים בצד שיתקרר .
בנתיים שמים בקערה את כל הגבינות והתבלינים , מוסיפים את התרד שבישלנו ומערבבים היטב .
פותחים כל דף פילו ומשמנים את כולו , מניחים בקצה (שומרים על רווח בקצה העליון ובצדדים) את המילוי לאורכו וסוגרים את הצדדים ואת החלק העליון ומתחילים לגלגל . עושים כך עם שאר דפי הפילו .
מסדרים את דפי הפילו בתבנית מתאימה ומשומנת . (אפשר תבנית עגולה או מרובעת)
מברישים בביצה , מפזרים שומשום מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 30-40 דקות עד שהפילו מזהיב ומוכן !
בתאבון 🤍
Made with love by poyke