- Make food , Make friends -

מאפה פילו גבינות ותרד

מאפה פילו במילוי גבינות ותרד , מושלם לחג שבועות או אפילו לארוחת ערב מושקעת ! מאפה טעים שמגישים למרכז השולחן וכולם נהנים.

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
חלבי
כמות רכיבים :
8

מצרכים למתכון

•חבילת תרד
•3 שיניי שום
•20 גרם חמאה
•250 גרם גבינה לבנה
•150 גרם בולגרית
•100 גרם מוצרלה מגורדת
•מלחפלפל, כפית אגוז מוסקט, חצי כפית שום גבישי
•5-6 דפי פילו
•ביצה
•שומשום

אופן הכנה

תחילה קוצצים את התרד והשום , ממיסים חמאה במחבת ומבשלים קלות את השום והתרד עד שהתרד מתחיל להצטמצם, מניחים בצד שיתקרר .

בנתיים שמים בקערה את כל הגבינות והתבלינים , מוסיפים את התרד שבישלנו ומערבבים היטב .

פותחים כל דף פילו ומשמנים את כולו , מניחים בקצה (שומרים על רווח בקצה העליון ובצדדים) את המילוי לאורכו וסוגרים את הצדדים ואת החלק העליון ומתחילים לגלגל . עושים כך עם שאר דפי הפילו .

מסדרים את דפי הפילו בתבנית מתאימה ומשומנת . (אפשר תבנית עגולה או מרובעת)

מברישים בביצה , מפזרים שומשום מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 30-40 דקות עד שהפילו מזהיב ומוכן !

בתאבון 🤍

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}