דף הבית | בלוג מתכונים | בשר | בורקס פילו בשר
•חצי חבילת פילו (מתקבלת כמות של 4 בורקסים ארוכים)
•500 גרם בשר טחון
•200 גרם עגבניות קצוצות מקופסא
•בצל
•3 שיניי שום
•פלפל ירוק
•2 כפות סילאן
•כף פפריקה , כפית בהרט, חצי כפית כמון,קורט קינמון, מלחפלפל
לרוטב פטריות -
•חבילת פטריות שמפיניון
•בצל
•כוס מים קרים + כף קמח
•2 כוסות מים
•כפית שום גבישי, כפית כורכום, חצי כפית אגוז מוסקט, מלחפלפל
מתחילים בהכנת הבשר , קוצצים בצל , שום ופלפל ושמים בסיר כם כף שמן עד שהבצל מזהיב . לאחר מכן שמים את העגבניות וקורט סוכר ומערבב היטב , מבשלים כ5 דקות עד שהעגבניות מתחילות להצטמטצם.
מוסיפים את הבשר ומפוררים היטב בעזרת כף , מוסיפים סילאן ותבלינים ומערבבים היטב .
מבשלים את הבשר כ20 דקות עד שאין נוזלים בסיר בכלל . (את הבשר שמים בפילו ללא נוזלים! שהבצק לא יקרע לנו באפייה)
כשהבשר מוכן מניחים לו להתקרר ולאחר מכן מתחילים בהכנת הבורקס .
מניחים דף פילו ומברישים אותו בשמן זית , מעליו מניחים עוד דף פילו וגם אותו מברישים בשמן , מוסיפים את הבשר לאורך ומשאירים מרווח בקצוות .
מקפלים את הקצוות ואת החלק הקדמי ומהדקים היטב תוך כדי גלגול , עושים כך לשאר הבורקסים .
מברישים בביצה ומפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהבצק מזהיב ומוכן .
בזמן הזה מכינים את רוטב הפטריות , בסיר מטגנים רצועות בצל עם כף שמן עד לזהבה , מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ2 דקות .
מערבבים כוס מים קרים עם כף קמח היטב שלא יהיו גושים ומוסיפים לפטריות והבצל , מוסיפים עוד 2 כוסות מים ומערבבים היטב , מבשלים את הרוטב עד שמצטמצם ומסמיך , בירך 15 דקות , דואגים לערבב מידי פעם .
ומגישים ! 😍
תהנו
Made with love by poyke