- Make food , Make friends -

דג מרוקאי

דג ברוטב מרוקאי כמו של אמא .

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד חצי שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
דגים
כמות רכיבים :
13

מצרכים למתכון

•4-5 פילטים אמנון(או כל דג אחר שאוהבים)
•2 תפוחי אדמה
•פלפל ירוק
•10 שיניי שום
•גמבה
•כוס גרגירי חומוס
•לימון שלם
•עגבניה
•3/4 כוס מים
•כף פפריקה
•חצי כוס שמן
•כף פפריקה , כפית כורכום , חצי כפית פפריקה חריפה , מלחפלפל
•חופן כוסברה

אופן הכנה

מתחילים לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ! חותכים את הגמבה לרצועות וקולפים את השום .
אני אוהבת להשאיר את הפלפל שלם ולעשות לו חתך לאורך עם סכין .

שמים בסיר רחב ונמוך כף שמן , מוסיפים את שיניי השום והפלפל בירוק ומטגנים קלות , מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה וניתנים להם טיגון קצר מ2 הצדדים , גם את הפלפל הירוק הופכים שיקבל חריכה יפה .

מוסיפים גמבה וחומוס וכף פפריקה ומערבבים היטב .
מוסיפים את פרוסות הלימון לתחתית הסיר ומוסיפים את פרוסות העגבניות גם , שמים מעם וסוגרים את ה כזה לבישול על אש קטנה כ10 דקות .

בזמן הזה שמים בקערה חצי כוס שמן ותבלינים - פפריקה כורכום מלחפלפל ופפריקה חריפה ומערבבים היטב .
טובלים את הדגים בשמן ומעבירים לסיר , שופכים את יתר השמן והתבלינים על הדגים שבסיר , משקים את הדגים ברוטב וסוגרים מכזה , מבשלים על אש קטנה למשך 15 דקות .

כשמוכן מפזרים מעל כוסברה ומגישים !

בתאבון ❤️

IMG_8789

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}