דף הבית | בלוג מתכונים | דגים | דג מרוקאי
•4-5 פילטים אמנון(או כל דג אחר שאוהבים)
•2 תפוחי אדמה
•פלפל ירוק
•10 שיניי שום
•גמבה
•כוס גרגירי חומוס
•לימון שלם
•עגבניה
•3/4 כוס מים
•כף פפריקה
•חצי כוס שמן
•כף פפריקה , כפית כורכום , חצי כפית פפריקה חריפה , מלחפלפל
•חופן כוסברה
מתחילים לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ! חותכים את הגמבה לרצועות וקולפים את השום .
אני אוהבת להשאיר את הפלפל שלם ולעשות לו חתך לאורך עם סכין .
שמים בסיר רחב ונמוך כף שמן , מוסיפים את שיניי השום והפלפל בירוק ומטגנים קלות , מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה וניתנים להם טיגון קצר מ2 הצדדים , גם את הפלפל הירוק הופכים שיקבל חריכה יפה .
מוסיפים גמבה וחומוס וכף פפריקה ומערבבים היטב .
מוסיפים את פרוסות הלימון לתחתית הסיר ומוסיפים את פרוסות העגבניות גם , שמים מעם וסוגרים את ה כזה לבישול על אש קטנה כ10 דקות .
בזמן הזה שמים בקערה חצי כוס שמן ותבלינים - פפריקה כורכום מלחפלפל ופפריקה חריפה ומערבבים היטב .
טובלים את הדגים בשמן ומעבירים לסיר , שופכים את יתר השמן והתבלינים על הדגים שבסיר , משקים את הדגים ברוטב וסוגרים מכזה , מבשלים על אש קטנה למשך 15 דקות .
כשמוכן מפזרים מעל כוסברה ומגישים !
בתאבון ❤️
Made with love by poyke