דף הבית | בלוג מתכונים | מאפים | פוקאצ'ה
•420 מל מים חמים
•כף שמרים
•כפית מייפל טהור/דבש
•כף שמן זית
•קורט מלח
•500 גרם קמח לחם
בקערה שמים את כל המצרכים לפי הסדר הרשום חוץ מהקמח , מערבבים בעזרת מטרפה היטב ומוסיפים את הקמח ומתחילים לערבב בעזרת כף עד שהכל מתאחד לעיסה אחת , אפשר גם לערבב בעזרת הידיים , בהתחלה הבצק גביש וזה בסדר .
אחרי שערבבנו ואיחדנו את הבצק מכסים ל20 דקות .
לאחר 10 דקות מקפלים את הבצק מכל צדדיו למרכז , סהכ 4 קיפולים של הבצק למרכז . בשלב הזה הבצק כבר פחות דביק .
מכסים את הבצק שוב לעוד 20 דקות ואז שוב מקפלים את הצדדים למרכז .
משמנים מעט את הבצק למעלה בשמן זית ומכסים בניילון נצמד ומכנסיים למקרר ללילה , מינימום התפחה של 8 שעות , מקסימום 12 שעות .
לאחר שהבצק היה לילה במקרר , מעבירים אותו לתבנית אפייה מתאימה , בתבנית שמים נייר אפייה משומן היטב ושמים את הבצק .
מסדרים את הבצק בעדינות בתנועות קיפוליות לתבנית ומכסים לשעה של התפחה .
לאחר ההתפחה האחרונה , מזלפים מעט שמן זית ובעזרת האצבעות , בעדינות , יוצרים את החריצים המהממים שיש בפוקאצה .
בשלב הזה שמים את התוספות שאוהבים , אני שמתי ארטישוק בשמן ומלח הימלאיה , אפשר להוסיף אורגנו / פטריות / פלפלים / עגבניות וכו
מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך 20-30 דקות עד שמזהיב ומוכן ❤️
Made with love by poyke