- Make food , Make friends -

סופגניות פטיסייר

מתכון לסופגניות היסטריות ! תעקבו אחרי כל השלבים ואני מבטיחה שתצא לכם סופגניה רכה , אוורירית בטירוף וטעימה , וכל זה עם מילוי פטיסייר אלוהי.

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
מאפים
כמות רכיבים :
15

מצרכים למתכון

לבצק -
•500 גרם קמח
•190 מל מים חמימים - 3/4 כוס
•כף שמרים - 10 גרם
•3 ביצים L
•כף ערק
•כפית גרידת לימון
•קורט מלח
•100 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמ׳ החדר
•50 גרם סוכר

לפטיסייר -
2 כוסות חלב
•3/4 כוס סוכר
•5 כפות קורנפלור
•4 חלמונים
•כפית תמצית וניל (או מחית וניל איכותית)
•30 גרם חמאה

•סוכר לציפוי הסופגניות

אופן הכנה

מתחילים בהכנת הבצק , בקערת מיקסר שמים את המים , הסוכר והשמרים , מערבבים ומניחים לעשר דקות .
לאחר מכן אפשר לראות שהשמרים התחילו לעבוד ומוסיפים את שאר המצרכים .

שמים את הביצים , ערק , גרידת לימון וקמח ובעזרת וו לישה לשים עד שהכל מתחיל להתאחד .

ברגע שהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים את החמאה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש .

לשים את הבצק על מהירות בינונית למשך 10-12 דקות .
הבצק צריך לצאת רך וחלק , ודביק מעט אל תדאגו .

מפזרים מעט קמח מעל הבצק ומניחים לו לתפוח לשעתיים לפחות (בחורף כדאי לשים להתפחה במקום חמים בבית)

לאחר שעתיים , שהבצק הכפיל את נפחו , מוציאים ממנו את האוויר ומניחים על משטח מקומח . הבצק יהיה מעט דביק לעבודה וזה בסדר , פשוט עובדים על משטח מקומח .

מחלקים את הבצק לחתיכות שוות של 60 גרם ויוצרים כדורים , את הכדורים סוגרים היטב ומנחים ישר על חתיכת נייר אפייה .

מכסים להתפחה נוספת של 40 דקות בערך (בחורף אולי קצת יותר , עד שהכדורים מכפילים את עצמם בגודל)

בזמן ההתפחה הראשונה של הבצק כדאי להתחיל להכין את הפטיסייר .
בסיר מחממים 2 כוסות חלב עד לרתיחה , בזמן שהחלב מתחמם שמים בקערה נפרדת ביצים וסוכר ומערבבים היטב בעזרת מטרפה , מוסיפים קורנפלור ושוב מערבבים היטב .

בעזרת מצקת נוסיף מהחלב החם אל הביצים והסוכר שבקערה , נוסיף כל פעם בהדרגה תוך כדי ערבוב תמיד עד שיהיה לנו נוזל אחיד . מוסיפים רק 3-4 מצקות לא צריך להוסיף את כל החלב .

מחזירים את החלב לאש , ומוסיפים את התוכן שערבבנו בקערה , מוסיפים ומערבבים תוך כדי . בשלב הזה לא מפסיקים לערבב את הפטיסייר עד שהוא מסמיך לגמרי .(בערך 3-5 דקות ערבוב ) שהמסמיך מוסיפים את החמאה ושוב מערבבים עד שהיא נמסה לגמרי .

מורידים מהגז ומעבירים לקערה נקייה , מכסים היטב את הפטיסייר בניילון נצמד ומכניסים למקרר שיתקרר עד שהסופגניות יהיו מוכנות .

לאחר שהכדורים שלנו תפחו מתחילים עם הטיגון .
מטגנים בשמן עמוק בחום של 160-170 מעלות , מטגנים מכל צד עד ומוציאים לרשת .
טובלים את כל הסופגניות בסוכר ומניחים להם להצטנן לגמרי , ורק אחרי זה ממלאים אותם בפטיסייר , וזה מוכן.
תהנו 😍

IMG_9341

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}