דף הבית | בלוג מתכונים | בשר | תבשיל בשר בבישול ארוך עם ירקות
•קילו בשר מספר 5/8
•כוס קמח
•חבילת ערמונים
•חבילת פטריות שמפיניון
•4 גבעולי סלרי
•4 גזרים
•בצל
•7 שיניי שום
•כרישה
•מיני תפוחי אדמה (6-7)
לרוטב -
•כ2 כוסות מים רותחים
•1/2 כוס יין אדום
•2 עלי דפנה , פלפל אנגלי , מקל קינמון וענף טימין
מתחילים בהכנת הבשר , את הבשר מבקשים מהקצב חתוך לקוביות , את הקוביות מקמחים היטב בקערה עם כוס קמח , ובסיר גדול ורחב (שמתאים לבישול גם בתנור)
מתחילים לטגן את קוביות הבשר .
שמים בסיר כף שמן ומניחים את קוביות הבשר , מטגנים מכל הצדדים עד שהבשר מקבל צבע יפה (2-3 דקות) ומוציאים לצלחת .
באותו הסיר שמים את הבצל , השום והסלרי ומטגנים עד שהבצל מזהיב .
מוסיפים גזרים חתוכים לחתיכות גדולות , ומסדרים את התפוחי אדמה והכרישה בסיר .
מחזירים את הבשר , שמים יין ומבשלים לחמש דקות .
לאחר מכן מוסיפים מים רותחים ( המים צריכים לכסות את הכל ולא מעבר) , מוסיפים מלחפלפל , את עלי הדפנה , קינמון ? פלפל אנגלי והטימין וסוגרים את הסיר , מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה .
לאחר שעה וחצי מוסיפים לסיר את הפטריות והערמונים ומבשלים לעוד כשעה .
(אם חסר מים מוסיפים מעט)
לאחר הבישול מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך 20 דקות .
וזה מוכן ❤️
Made with love by poyke