- Make food , Make friends -

עוף חמוץ מתוק

אני מתה על אוכל אסייתי! והמטבח הסיני הוא בין המועדפים עליי .לא צריך יותר מידי בשביל המתכונים האלה רק כמה דברים בסיסיים שתמיד יהיו בבית !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
אסייתי, מתכוני עוף
כמות רכיבים :
15

מצרכים למתכון

•300 גרם חזה עוף
•גמבה אדומה
•גמבה צהובה
•2 גבעולי בצל ירוק
•3 שיניי שום
•1/4 כוס קורנפלור

לרוטב-
•3 כפות סויה
•2 כפות חומץ אורז
•1/4 כוס צילי מתוק
•2 כפות סוכר חום
•כף שמן שומשום
•חצי לימון סחוט
•רבע כפית צ׳ילי גרוס (לא חייב)
•1 סמ ג’ינג’ר קצוץ
•כף דבש

אופן הכנה

מתחילים בהכנת חזה העוף , חותכים את חזה העוף לקוביות ושמים בקערה עם קורנפלור , מוסיפים מלחפלפל , מערבבים היטב שכל קוביות חזה העוף יהיו מצופות בקרונפלור .

במחבת עם מעט שמן מטגנים את הקוביות עד שמוכנות ,ֶ לא יותר מידי , לא צריך לבשל עד הזהבה רק עד שמוכן מבפנים מה שיבטיח לנו עוף רך ולא יבש.

מעבירים את חזה העוף לצלחת וממשיכים . שמים בווק עם כף שמן את הגמבות חתוכות לקוביות , שום חתוך , ובצל ירוק חתוך לחתיכות גדולות .

IMG_8283

מבשלים כ5 דקות , הגמבות צריכות להשאר קשות ולא להתרכך.
בנתיים מערבבים היטב בקערה את כל מצרכים הרוטב .

מחזירים את חזה העוף שהכנו לווק עם הגמבות ושופכים את הרוטב , מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות וזה מוכן!

מגישים עם שומשום ובצל ירוק מעל , תהנו 🤍

IMG_8296

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}