דף הבית | בלוג מתכונים | אסייתי | עוף חמוץ מתוק
•300 גרם חזה עוף
•גמבה אדומה
•גמבה צהובה
•2 גבעולי בצל ירוק
•3 שיניי שום
•1/4 כוס קורנפלור
לרוטב-
•3 כפות סויה
•2 כפות חומץ אורז
•1/4 כוס צילי מתוק
•2 כפות סוכר חום
•כף שמן שומשום
•חצי לימון סחוט
•רבע כפית צ׳ילי גרוס (לא חייב)
•1 סמ ג’ינג’ר קצוץ
•כף דבש
מתחילים בהכנת חזה העוף , חותכים את חזה העוף לקוביות ושמים בקערה עם קורנפלור , מוסיפים מלחפלפל , מערבבים היטב שכל קוביות חזה העוף יהיו מצופות בקרונפלור .
במחבת עם מעט שמן מטגנים את הקוביות עד שמוכנות ,ֶ לא יותר מידי , לא צריך לבשל עד הזהבה רק עד שמוכן מבפנים מה שיבטיח לנו עוף רך ולא יבש.
מעבירים את חזה העוף לצלחת וממשיכים . שמים בווק עם כף שמן את הגמבות חתוכות לקוביות , שום חתוך , ובצל ירוק חתוך לחתיכות גדולות .
מבשלים כ5 דקות , הגמבות צריכות להשאר קשות ולא להתרכך.
בנתיים מערבבים היטב בקערה את כל מצרכים הרוטב .
מחזירים את חזה העוף שהכנו לווק עם הגמבות ושופכים את הרוטב , מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות וזה מוכן!
מגישים עם שומשום ובצל ירוק מעל , תהנו 🤍
Made with love by poyke