- Make food , Make friends -

מרק תירס

איך אני אוהבת מרק תירס ! מרק תירס בסגנון אסייתי קל להכנה שמתאים גם לימים חמים וגם לימים קרים , טעים בטירוף !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד חצי שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
אסייתי, מרקים
כמות רכיבים :
11

מצרכים למתכון

•2 קופסאות גרעיני תירס מתוק (550 כרם כל קופסא)
•2 כוסות מים רותחים
•כוס מים קרים+כף קורנפלור
•כף סויה
•כף שמן שומשום
•כפית סוכר
•3 שיניי שום
•קוביה ג’ינג’ר
•מלח לפי הטעם
•2 ביצים
•בצל ירוק להגשה

אופן הכנה

במעבד מזון שמים חבילה וחצי של גרעיני תירס (ביחד עם הנוזלים), מוסיפים שלוש שיניי שום.
חותכים חתיכת ג’ינג’ר לקוביה (בגודל של שן שום בערך) ומוסיפים גם אותה למעבד מזון וטוחנים הכל עד למרקם סמיך וכמעט חלק .

מעבירים לסיר ומוסיפים את חצי החבילה הנותרת של גרגרי התירס שלא טחנו .

(למי שלא משתמש במעבד מזון אפשר לטחון בבלנדר מוט ידני)
מוסיפים לסיר 2 כוסות מים רותחים , סויה ושמן שומשום , סוכר ומלח לפי הטעם ומערבבים היטב .
מבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית ודואגים לערבב מידי פעם .

לאחר בישול של 20 דקות , מערבבים כוס מים קרים עם כף קורנפלור , שלא יהיו כושים ואז מוסיפים למרק .

מבשלים למשך 15 דקות נוספות תוך כדי ערבוב .

בנתיים, טורפים בקערה 2 ביצים ובסוף הבישול מוסיפים אותם .

מוסיפים את הביצים לאט בתנועה מעגלית וישר מערבבים אחר כך , עד שנוצרים לנו נטיפי הביצים .

מבשלים לעוד דקה ואפשר להגיש ! מגישים עם בצל ירוק מעל 🤍

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}