דף הבית | בלוג מתכונים | אסייתי | מרק תירס
•2 קופסאות גרעיני תירס מתוק (550 כרם כל קופסא)
•2 כוסות מים רותחים
•כוס מים קרים+כף קורנפלור
•כף סויה
•כף שמן שומשום
•כפית סוכר
•3 שיניי שום
•קוביה ג’ינג’ר
•מלח לפי הטעם
•2 ביצים
•בצל ירוק להגשה
במעבד מזון שמים חבילה וחצי של גרעיני תירס (ביחד עם הנוזלים), מוסיפים שלוש שיניי שום.
חותכים חתיכת ג’ינג’ר לקוביה (בגודל של שן שום בערך) ומוסיפים גם אותה למעבד מזון וטוחנים הכל עד למרקם סמיך וכמעט חלק .
מעבירים לסיר ומוסיפים את חצי החבילה הנותרת של גרגרי התירס שלא טחנו .
(למי שלא משתמש במעבד מזון אפשר לטחון בבלנדר מוט ידני)
מוסיפים לסיר 2 כוסות מים רותחים , סויה ושמן שומשום , סוכר ומלח לפי הטעם ומערבבים היטב .
מבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית ודואגים לערבב מידי פעם .
לאחר בישול של 20 דקות , מערבבים כוס מים קרים עם כף קורנפלור , שלא יהיו כושים ואז מוסיפים למרק .
מבשלים למשך 15 דקות נוספות תוך כדי ערבוב .
בנתיים, טורפים בקערה 2 ביצים ובסוף הבישול מוסיפים אותם .
מוסיפים את הביצים לאט בתנועה מעגלית וישר מערבבים אחר כך , עד שנוצרים לנו נטיפי הביצים .
מבשלים לעוד דקה ואפשר להגיש ! מגישים עם בצל ירוק מעל 🤍
Made with love by poyke