- Make food , Make friends -

עוגת תפוחים הפוכה

זה לא סוד שאני אוהבת עוגות תפוחים , וכל מאפה שיש בו תפוחים , אבל העוגה הזו זה משהו אחר ! עוגת תפוחים עסיסית ורכה , עם שכבת תפוחים מקורמלים מעל , זה ביס שלא תשכחו .

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
עוגות ועוגיות
כמות רכיבים :
12

מצרכים למתכון

•כוס חלב
•3/4 כוס סוכר
•1/4 כוס שמן
•2 כוסות קמח
•קורט מלח
•כפית קינמון
•כפית אגוז מוסקט
•כף אבקת אפייה
•כפית תמצית וניל
•2-3 תפוחים

לתחתית-
•50 גרם חמאה
•כף סוכר חום
•כפית קינמון

אופן הכנה

מתחילים בהכנת התחתית של העוגה , משמנים היטב תבנית מתאימה עם נייר אפייה .
ממיסים חמאה ושופכים בתחתית בצורה אחידה . מפזרים סוכר חום וקינמון .
טת התפוחים קולפים וחותכים לחצאי ירח ומסדרים בצורה יפה בתחתית התבנית .
מניחים בצד .

להכנת הבלילה של העוגה -
שמים את כל המצרכים הרטובים , חלב , סוכר , שמן , תמצית וניל ומערבבים היטב .
מוסיפים את הקמח , קינמון , אגוז מוסקט ואבקת אפייה ומערבבים היטב לבלילה אחידה ללא גושים .

חותכים תפוח אחד (אפשר גם שתיים אני שמתי אחד) לקוביות ומוסיפים לבלילה ומערבבים היטב .

מעבירים את הבלילה לתבנית שהכנו ומכניסים לתנור 180 מעלות למשך 30-40 דקות עד שהעוגה מוכנה . בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ואפשר להוציא מהתנור .

מחכים שהעוגה תתקרר לגמרי ואז הופכים אותה על צלחת , אפשר לשפוך מעל קצת מייפל טהור ולהגיש 😍

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}