דף הבית | בלוג מתכונים | עוגות ועוגיות | עוגת תפוחים הפוכה
•כוס חלב
•3/4 כוס סוכר
•1/4 כוס שמן
•2 כוסות קמח
•קורט מלח
•כפית קינמון
•כפית אגוז מוסקט
•כף אבקת אפייה
•כפית תמצית וניל
•2-3 תפוחים
לתחתית-
•50 גרם חמאה
•כף סוכר חום
•כפית קינמון
מתחילים בהכנת התחתית של העוגה , משמנים היטב תבנית מתאימה עם נייר אפייה .
ממיסים חמאה ושופכים בתחתית בצורה אחידה . מפזרים סוכר חום וקינמון .
טת התפוחים קולפים וחותכים לחצאי ירח ומסדרים בצורה יפה בתחתית התבנית .
מניחים בצד .
להכנת הבלילה של העוגה -
שמים את כל המצרכים הרטובים , חלב , סוכר , שמן , תמצית וניל ומערבבים היטב .
מוסיפים את הקמח , קינמון , אגוז מוסקט ואבקת אפייה ומערבבים היטב לבלילה אחידה ללא גושים .
חותכים תפוח אחד (אפשר גם שתיים אני שמתי אחד) לקוביות ומוסיפים לבלילה ומערבבים היטב .
מעבירים את הבלילה לתבנית שהכנו ומכניסים לתנור 180 מעלות למשך 30-40 דקות עד שהעוגה מוכנה . בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ואפשר להוציא מהתנור .
מחכים שהעוגה תתקרר לגמרי ואז הופכים אותה על צלחת , אפשר לשפוך מעל קצת מייפל טהור ולהגיש 😍
Made with love by poyke