דף הבית | בלוג מתכונים | עוגות ועוגיות | בצק אחד – 4 עוגיות
•200 גרם חמאה רכה בטמ׳ החדר
•2 חלמונים
•חצי כוס סוכר
•כפית תמצית וניל
•2 כוסות קמח
* לפי כוס מדידה 240 מל*
לעוגיות -
ריבה / ממרח תמרים / כף קקאו / כף גרידת לימון
מתחילים בהכנת הבצק פריך , שמים בקערת מיקסר את החמאה חתוכה לקוביות , סוכר , חלמונים ותמצית וניל . בעזרת המקצף מערבבים עד שהכל מתאחד לעיסה אחת (אפשר להשתמש במיקסר ידני)
מחליפים לוו לישה ומוסיפים קמח , מערבבים עד שהכל מתאחד לבצק אחיד . (אם לא משתמשים במיקסר אפשר פשוט לאחד בעזרת כף ואז עם הידיים)
משטחים את הבצק ומכסים בניילון נצמד , מכניסים למקרר לחצי שעה .
לאחר מכן מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים .
לעוגיות תמרים - מרדדים היטב את הבצק למלבן על משטח מקומח (אפשר לקמח את הבצק מלמעלה ולהוסיף עוד נייר אפייה זה יקל על הרידוד)
מורחים ממרח תמרים ומקפלים בעזרת נייר האפייה .
לעוגיות ריבה - יוצרים עיגולים ובתוכם חור שבו נמלא את הריבה .
לעוגיות קקאו - מחלקים את הבצק ל2 חלקים , בחלק אחד יוצרים חור ושמים כף קקאו , סוגרים ולשים היטב את הבצק בידיים עד שמשתנה הצבע . מאחדים בין 2 הבצקים , הרגיל והקקאו לעוגייה אחת .
לעוגיות לימון - מגרדים על הבצק כף גרידת לימון , לשים היטב את הבצק שכל הלימון יטמע ויוצרים עוגיות .
כשהעוגיות מוכנות מכניסים אותם בחזרה למקרר על תבנית האפייה , בנתיים מחממים תנור ל170 מעלות .
מכניסים את העוגיות לתנור למשך 12-15 דקות עד שמוכנות (יכול להיות שפחות , תלוי בתנור שלכם)
את עוגיות הריבה ממלאים בריבה , אפשר לפזר מעל העוגיות אבקת סוכר ומגישים ! 😍
Made with love by poyke