דף הבית | בלוג מתכונים | עוגות ועוגיות | עוגת קרמשניט
•1/3 חבילת בצק עלים
לקרם פטיסייר
•2 כוסות חלב
•3/4 כוס סוכר
•1/3 כוס קורנפלור
•5 חלמונים
•מקל וניל/ או כפית מחית וניל איכותית
•25 גרם חמאה
*כמויות לפי כוס מדידה 240 מל*
לזיגוג סוכר
•כוס אבקת סוכר
•2 כפות חלב
•כף קקאו
מתחילים בהכנת הבצק , חותכים את בצק העלים ל3 חלקים שווים לאורך , מניחים בתבנית , מכסים בנייר אפייה ומעל זה עוד תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 15-20 דק עד שמוכן .
בנתיים מכינים את הקרם , שמים בסיר קטן 2 כוסות חלב עם מקל וניל שפתחנו או כפית מחית וניל ומביאים לרתיחה על אש קטנה , עד שהחלב מתחיל להוציא אדים ולהתחמם , לא לתת לו להתחמם יותר מידי .
מפרידים את הביצים ושמים בקערה את החלמונים , מוסיפים סוכר וקורנפלור ומערבבים היטב עד לבלילה אחידה ומעט נוזלית .
כשהחלב כבר התחמם מתחילים לשפוך בהדרגתיות בעזרת מצקת את החלב לקערה ששמנו בה את הביצים , שופכים כל פעם קצת מהחלב ומערבבים כל הזמן , חשוב לשפוך כל פעם קצת ולערבב כדי שהביצים לא יתבשלו לנו , אנחנו רוצים לאחד בינהם ולהגיע לבלילה אחידה ונוזלים .
אחרי שכבר שפכנו מחצית מהחלב שבסיר - את הבלילה שערבבנו ואיחדנו שופכים בהדרגתיות לסיר עם החלב שנותר בו ומערבבים כל הזמן .
מהרגע הזה לא מפסיקים לערבב את הבלילה שבסיר עד שמתחילה להסמיך ולהפוך לקרם , סבלנות זה לוקח 2-3 דקות .
כשנוצר לנו קרם מעבירים מיד לקערה , ושמים את
החמאה ושוב מערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי .
מכסים את הקרם היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות שיתקרר .
לאחר שבצק העלים מוכן והתקרר , והקרם התקרר גם כן אפשר להתחיל לסדר את הקרם על העוגה .
ועוברים להכנת זיגוג הסוכר - בקערה שמים כוס אבקת סוכר ומוסיפים 2 כפות חלב , טורפים היטב עד שמתאחד ומקבלים בלילה אחידה , שופכים את זיגוג הסוכר בעדינות על השכבה האחרונה של העוגה ומשאירים מעט ממנו בצד .
את מה שנותר מהזיגוג סוכר מערבבים היטב עם כף קקאו ויוצרים פסים מעל העוגה , בעזרת קיסם מקשטים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות , ואפשר להגיש ❤️
תהנו 🫶🏻
Made with love by poyke