- Make food , Make friends -

עוגת קרמשניט

עוגת קרמשניט ששברה את הרשת ! עוגת קרמשניט אמיתית שמחזירה אותי ישר לילדות , עם קרם פטיסייר בפנים וזיגוג סוכר מעל !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מנוסים
קטגוריית מתכון:
עוגות ועוגיות
כמות רכיבים :
10

מצרכים למתכון

•1/3 חבילת בצק עלים

לקרם פטיסייר
•2 כוסות חלב
•3/4 כוס סוכר
•1/3 כוס קורנפלור
•5 חלמונים
•מקל וניל/ או כפית מחית וניל איכותית
•25 גרם חמאה

*כמויות לפי כוס מדידה 240 מל*
לזיגוג סוכר
•כוס אבקת סוכר
•2 כפות חלב
•כף קקאו

אופן הכנה

מתחילים בהכנת הבצק , חותכים את בצק העלים ל3 חלקים שווים לאורך , מניחים בתבנית , מכסים בנייר אפייה ומעל זה עוד תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 15-20 דק עד שמוכן .

בנתיים מכינים את הקרם , שמים בסיר קטן 2 כוסות חלב עם מקל וניל שפתחנו או כפית מחית וניל ומביאים לרתיחה על אש קטנה , עד שהחלב מתחיל להוציא אדים ולהתחמם , לא לתת לו להתחמם יותר מידי .

מפרידים את הביצים ושמים בקערה את החלמונים , מוסיפים סוכר וקורנפלור ומערבבים היטב עד לבלילה אחידה ומעט נוזלית .

כשהחלב כבר התחמם מתחילים לשפוך בהדרגתיות בעזרת מצקת את החלב לקערה ששמנו בה את הביצים , שופכים כל פעם קצת מהחלב ומערבבים כל הזמן , חשוב לשפוך כל פעם קצת ולערבב כדי שהביצים לא יתבשלו לנו , אנחנו רוצים לאחד בינהם ולהגיע לבלילה אחידה ונוזלים .

אחרי שכבר שפכנו מחצית מהחלב שבסיר - את הבלילה שערבבנו ואיחדנו שופכים בהדרגתיות לסיר עם החלב שנותר בו ומערבבים כל הזמן .
מהרגע הזה לא מפסיקים לערבב את הבלילה שבסיר עד שמתחילה להסמיך ולהפוך לקרם , סבלנות זה לוקח 2-3 דקות .

כשנוצר לנו קרם מעבירים מיד לקערה , ושמים את
החמאה ושוב מערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי .
מכסים את הקרם היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות שיתקרר .

לאחר שבצק העלים מוכן והתקרר , והקרם התקרר גם כן אפשר להתחיל לסדר את הקרם על העוגה .

ועוברים להכנת זיגוג הסוכר - בקערה שמים כוס אבקת סוכר ומוסיפים 2 כפות חלב , טורפים היטב עד שמתאחד ומקבלים בלילה אחידה , שופכים את זיגוג הסוכר בעדינות על השכבה האחרונה של העוגה ומשאירים מעט ממנו בצד .

את מה שנותר מהזיגוג סוכר מערבבים היטב עם כף קקאו ויוצרים פסים מעל העוגה , בעזרת קיסם מקשטים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות , ואפשר להגיש ❤️

תהנו 🫶🏻

unnamed (1)

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}