- Make food , Make friends -

עוגת סולת

מתכון לעוגת סולת רטובה בסירופ מתוק ,טעימה בטירוף ומתחסלת בשניות! גבוהה וואוורירית , העוגה הכי מיוחדת שיש מבטיחה לכם.

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד רבע שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
עוגות ועוגיות
כמות רכיבים :
12

מצרכים למתכון

•כוס קמח
•כוס וחצי סולת
•כוס שמן
•כוס מיץ תפוזים
•3/4 עוד סוכר
•שקית סוכר וניל
•1/2 כוס קוקוס
•4 ביצים
•כפית גרידת תפוז
•כפית תמצית וניל
•שקית אבקת אפייה

אופן הכנה

בקערה שמים את הביצים , הסוכר וסוכר וניל מקציפים עד שנוצר ״קצף״.
מוסיפים שמן, מיץ תפוזים , גרידת לימון ותמצית וניל .

ומערבבים היטב . מוסיפים את הקמח , הסולת והקוקוס ואבקת אפייה ומערבבים היטב לבלילה אחידה ללא גושים .
מעבירים להתנות עם נייר אפייה משומן ומכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות למשך 30-40 דקות (בודקים עם קיסם שמוכן)

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ - בסיר קטן שמים 1/4 כוס תפוזים, חצי כוס מים וחצי כוס סוכר .
מבשלים על אש קטנה ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי .

כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עלייה מהסירופ , מחכים שהעוגה תצטנן לגמרי ורק אז חותכים ומגישים !

תהנו 🤍

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}