דף הבית | בלוג מתכונים | עוגות ועוגיות | עוגת סולת
•כוס קמח
•כוס וחצי סולת
•כוס שמן
•כוס מיץ תפוזים
•3/4 עוד סוכר
•שקית סוכר וניל
•1/2 כוס קוקוס
•4 ביצים
•כפית גרידת תפוז
•כפית תמצית וניל
•שקית אבקת אפייה
בקערה שמים את הביצים , הסוכר וסוכר וניל מקציפים עד שנוצר ״קצף״.
מוסיפים שמן, מיץ תפוזים , גרידת לימון ותמצית וניל .
ומערבבים היטב . מוסיפים את הקמח , הסולת והקוקוס ואבקת אפייה ומערבבים היטב לבלילה אחידה ללא גושים .
מעבירים להתנות עם נייר אפייה משומן ומכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות למשך 30-40 דקות (בודקים עם קיסם שמוכן)
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ - בסיר קטן שמים 1/4 כוס תפוזים, חצי כוס מים וחצי כוס סוכר .
מבשלים על אש קטנה ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי .
כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עלייה מהסירופ , מחכים שהעוגה תצטנן לגמרי ורק אז חותכים ומגישים !
תהנו 🤍
Made with love by poyke