דף הבית | בלוג מתכונים | חלבי | ארנצ'יני פטריות
•2 כוסות אורז ריזוטו
•1.5 ליטר מים (הסבר למטה)
•בצל
•3 שיניי שום כתושות
•20 גרם חמאה + כף שמן זית
•1/2 כוס יין לבן
•חבילת פטריות שמפיניון
•מלחפלפל וכפית אגוז מוסקט
•50 גרם פרמזן מגורד
•חצי חבילה שמנת לבישול
•100 גרם מוצרלה חתוכה לקוביות
•2 ביצים
•כוס פירורי פנקו
מתחילים בהכנת האורז ריזוטו לארנציני , במחבת שמים שמן זית וחמאה ומטגנים בצל ושום עד לזהבה , מוסיפים פטריות ומבשלים ל5 דקות , מוסיפים את האורז ומערבבים היטב שכולו יכוסה בחמאה ובשמן .
מוסיפים חצי כוס יין לבן ומבשלים עד שמתאדה .
שמים תבלינים ומערבבים היטב -
מתחילים בהוספת המים - אפשר להוסיף רק מים ואם רוצים לשדרג את הטעמים משתמשים בציר ירקות (או ב1.5 ליטר מים מעורבבים עם 2 כפות אבקת מרק עוף)
כל פעם מוסיפים קצת מהמים שלנו (כמצקת) ומערבבים כל הזמן בלי הפסקה ! עד שהאורז סופג אליו את כל המים וממשיכים ככה שוב ושוב , מוסיפים מים , מערבבים עד שמצטמצמים ושוב (בערך 4-6 פעמים) עד שהאורז מוכן אל דנטה .
בסיום הבישול שמים חצי מיכל שמנת ופרמזן ומערבבים היטב כ2 דקות .
מניחים לאורז להתקרר ומעבירים לתבנית , משטחים את האורז ומכניסים למקרר לשעה לפחות .
מסדרים בקערה 2 ביצים טרופות ובקערה נוספת פירורי פנקו , לאחר שהאורז התקרר אפשר להתחיל להכין את הכדורים , בכל כדור שמים במרכז קוביית מוצרלה וסוגרים היטב , מצפים בביצה ולאחר מכן בפירורי פנקו , מכניסים לטיגון לשמן חם עד שמזהיב מכל הצדדים ומוציאים לרשת/נייר סופג .
מגישים מעל כל רוטב שאוהבים , פרמזן ובצל ירוק וזה ממכררררררר
תהנו 🤍
Made with love by poyke