דף הבית | בלוג מתכונים | מאפים | גביניות
•500 גרם קמח
•כף שמרים יבשים = 10 גרם
•1/3 כוס סוכר
•150 מ״ל שמנת מתוקה
•חצי כוס חלב
•100 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמ׳ החדר
•חלמון
•קורט מלח
•1/4 כוס שמן
•כפית גרידת לימון
למלית גבינות
•250 גרם מסקרפונה
•250 גרם ריקוטה
•1/4 כוס סוכר
•2 חלמונים
•כפית גרידת לימון
•3 כפות קורנפלור
•2 כפות אינסטנט פודינג וניל
•כפית תמצית וניל
•חופן צימוקים (אופציה למי שאוהב)
•ביצה להברשה
•אבקת סוכר לפיזור אחרי אפייה
לסירופ סוכר - 1/2 כוס סוכר + 1/2 כוס מים
מתחילים בהכנת הבצק , בקערת המיקסר עם וו לישה שמים , קמח שמרים וסוכר ומערבבים . מוסיפים שמנת מתוקה , חלב , חלמון וגרידת לימון ומתחילים ללוש כדקה , לאחר מכן מוסיפים את החמאה , השמן והמלח ולשים עד לבצק רך וחלק כ8-10 דקות לישה .
מניחים את הבצק להתפחה של שעתיים .
בנתיים מכינים את מלית הגבינות , שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב למלית אחידה , מכניסים למקרר עד לשימוש .
לאחר שהבצק תפח , מתחילים לרדד על משטח מקומח , חותכים את הבצק לריבועים שווים ((בערך 22-24 יחידות יצא לכם)
ושמים בריבוע בצק ממלית הגבינות בעזרת שקית זילוף או כף , סוגרים את 2 הקצוות של הריבוע למרכז , ומהדקים היטב שהבצק לא יפתח באמצע האפייה .
מכסים להתפחה של עוד 40 דקות .
לאחר התפחה מברישים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות כ20 דקות (עד הזהבה)
בזמן שהגביניות בתנור מכינים סירופ סוכר , שמים בסיר קטן 1/2 כוס סוכר ו1/2 כוס מים ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס לגמרי ומניחים בצד .
ישר שהגביניות יוצאות מהתנור כשהן עוד חמות מברישים מהמי סוכר שלנו , מפזרים אבקת אפייה וזה מוכן 😍
Made with love by poyke