- Make food , Make friends -

מרק עם קניידלך

אני מחכה לפסח רק בשביל הקניידלך , מרק עוף צח עם כדורי קניידלך רכים וטעימים ! אני מבטיחה לכם שאתם תכינו אותו כמה פעמים החג , הכנתי ציר עוף שישמש אותי גם למרק עצמו וגם לכדורי קניידלך וזה משדרג ברמות .

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
שבת וחגים
כמות רכיבים :
13

מצרכים למתכון

לציר עוף -
•2-4 חלקי עוף
•בצל
•גזר
•גבעולי סלרי
•פלפל אנגלי , זרעי כוסברה , עלי דפנה
•חופן פטרוזיליה וכוסברה
•3 ליטר מים
*אפשר לשים בציר עוף כל מה שאוהבים - טימין/רוזמרין, שומר , כרישה וכו

למרק קניידלך -
•בצל גדול
•2 תפוחי אדמה
•2 גזרים
•2 קישוא
•4 גבעולי סלרי
•4 שיניי שום
•מלחפלפל , כף חוויאג׳

לכדורי קניידלך
•2 כוסות קמח מצה
•3 ביצים
•1/3 כוס שמן
•2 כוסות מים חמים מהציר עוף שהכנו
•מלחפלפל , חצי כפית כורכום
•1/4 כפית אבקת אפייה

אופן הכנה

מתחילים בהכנת ציר העוף , את הציר עוף אפשר להכין כמה ימים קודם ולשמור במקרר/מקפיא .
אפשר להכין כמות יותר גדולה של ציר עוף ולשמור מה שנותר במקפיא זה ישמש אותכם להמון תבשילים .

שמים את העוף , עשבי התיבול והעלים בשקית בישול (אם אין לא חייב אפשר לשים הכל בסיר זה פשוט יותר נוח)

מוסיפים את הירקות של הציר חתוכים גס . ומוסיפים 3ליטר מים , מוסיפים מעט מלחפלפל ומבשלים לשעה וחצי לפחות .

כשהציר שלנו מוכן מסננים את הנוזלים ושומרים בקופסא מתאימה .
מתחילים להכין את המרק לקניידלך בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים בצל עד להזהבה , מוסיפים שום ושאר הירקות חתוכים , מוסיפים מלחפלפל וחוויאג ואת המים מציר העוף שלנו (שומרים 2 כוסות מהציר לכדורי קניידלך)

ומבשלים את המרק על אש קטנה , אם חסר במהלך הבישול אפשר לתקן.

בזמן שהירקות מתבשלים מכינים את הכדורי קניידלך .
שמים בקערה את כל המרכיבים חוץ מאבקת אפייה . ומערבבים היטב עד לעיסה אחידה .
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל20 דקות .
מוציאים , מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים היטב . יוצאים כדורים בגודל של כדור פינג פונג בערך , לא גדולים מידי כי הם מתנפחים בבישול .

ומבשלים את כדורי הקניידלך בסיר נפרד עם מים רותחים .
מבשלים את הקניידלך אחרי שהוא צף חמש דקות בישול ומיד מעבירים למרק שהכנו ומוכן 🫶🏻

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}