דף הבית | בלוג מתכונים | שבת וחגים | מרק עם קניידלך
לציר עוף -
•2-4 חלקי עוף
•בצל
•גזר
•גבעולי סלרי
•פלפל אנגלי , זרעי כוסברה , עלי דפנה
•חופן פטרוזיליה וכוסברה
•3 ליטר מים
*אפשר לשים בציר עוף כל מה שאוהבים - טימין/רוזמרין, שומר , כרישה וכו
למרק קניידלך -
•בצל גדול
•2 תפוחי אדמה
•2 גזרים
•2 קישוא
•4 גבעולי סלרי
•4 שיניי שום
•מלחפלפל , כף חוויאג׳
לכדורי קניידלך
•2 כוסות קמח מצה
•3 ביצים
•1/3 כוס שמן
•2 כוסות מים חמים מהציר עוף שהכנו
•מלחפלפל , חצי כפית כורכום
•1/4 כפית אבקת אפייה
מתחילים בהכנת ציר העוף , את הציר עוף אפשר להכין כמה ימים קודם ולשמור במקרר/מקפיא .
אפשר להכין כמות יותר גדולה של ציר עוף ולשמור מה שנותר במקפיא זה ישמש אותכם להמון תבשילים .
שמים את העוף , עשבי התיבול והעלים בשקית בישול (אם אין לא חייב אפשר לשים הכל בסיר זה פשוט יותר נוח)
מוסיפים את הירקות של הציר חתוכים גס . ומוסיפים 3ליטר מים , מוסיפים מעט מלחפלפל ומבשלים לשעה וחצי לפחות .
כשהציר שלנו מוכן מסננים את הנוזלים ושומרים בקופסא מתאימה .
מתחילים להכין את המרק לקניידלך בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים בצל עד להזהבה , מוסיפים שום ושאר הירקות חתוכים , מוסיפים מלחפלפל וחוויאג ואת המים מציר העוף שלנו (שומרים 2 כוסות מהציר לכדורי קניידלך)
ומבשלים את המרק על אש קטנה , אם חסר במהלך הבישול אפשר לתקן.
בזמן שהירקות מתבשלים מכינים את הכדורי קניידלך .
שמים בקערה את כל המרכיבים חוץ מאבקת אפייה . ומערבבים היטב עד לעיסה אחידה .
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל20 דקות .
מוציאים , מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים היטב . יוצאים כדורים בגודל של כדור פינג פונג בערך , לא גדולים מידי כי הם מתנפחים בבישול .
ומבשלים את כדורי הקניידלך בסיר נפרד עם מים רותחים .
מבשלים את הקניידלך אחרי שהוא צף חמש דקות בישול ומיד מעבירים למרק שהכנו ומוכן 🫶🏻
Made with love by poyke