- Make food , Make friends -

חיתוכיות פקאן

חיתוכיות פקאן ללא גלוטן וכשרות לפסח ! קינוח מושלם עם 3 שכבות טעימות של בצק פריך , מלית פקאן ופקאנים מסוכרים מעל .

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
כל מה שמתוק
כמות רכיבים :
15

מצרכים למתכון

*כמויות לפי כוס מדידה 240 מ״ל
לבצק פריך שקדים -
•230 גרם שקדים
•200 גרם קמח תפו״א
•150 גרם חמאה רכה בטמ׳ החדר
•1/3 כוסות קורנפלור
•ביצה
•כף מייפל טהור

למלית פקאן אגוזים -
•כוס פקאן
•כוס אגוזים
•3 כפות מייפל טהור
•2 כפות סוכר חום
•3 כפות שמנת מתוקה
•2 כפות קורנפלור
•65 גרם חמאה מומסת

לטופ-
•כוס פקאן מסוכר
•1/3 כוס מייפל
•2 כפות שמנת
•כפית אבקת סוכר

אופן הכנה

מתחילים בהכנת השכבה הראשונה של הבצק פריך , במגימיקס עם להב מתכת טוחנים את השקדים לפירורים ומתקבל לנו בצק שקדים מעולה .
שמים את הבצק שקדים בקערה הגדולה של המגימיקס ובעזרת המלוש להב פלסטיק מכינים את הבצק פריך . מוסיפים אליו קמח תפו״א , אבקת סוכר , קורנפלור וחמאה רכה חתוכה לקוביות , מפעילים את המגימיקס לדקה עד שמעבד הכל .

מוסיפים ביצה ומייפל וממשיכים לעבד את הבצק לעוד כדקה עד שמתקבל לנו בצק רך ונוח .

מכסים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה .

לאחר מכן משטחים את הבצק על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות למשך 15 דקות .

בזמן הזה מכינים את המלית , בעזרת המגימיקס והלהב מתכת טוחנים פקאנים ואגוזים ,
בקערה נפרדת שמים את שאר המצרכים , טורפים היטב 2 ביצים ומוסיפים את המייפל, שמנת , סוכר , חמאה וקורנפלור , מערבבים היטב ומוסיפים את האגוזים והפקאנים הטחונים , מערבבים למלית אחידה .

כשהבצק פריך יוצא מהתנור לאחר בישול חלקי של 15 דקות שופכים מעליו את המלית ומסדרים לשכבה יפה , מחזירים לתנור לעוד 20-25 דקות על 170 מעלות (שימו לב שמוכן תלוי בתנור שלכם)

ומכינים את הציפוי של השכבה האחרונה .
אני משתמשת בפקאן מסוכר אפשר להשתמש בפקאן רגיל .
שמים כוס פקאן במגימיקס ובפולסים קוצצים אותו לחתיכות גדולות ויפות .
בקערה נפרדת שמים מייפל ושמנת וממיסים במיקרוגל , מוסיפים כפית אבקת סוכר ומערבבים היטב .

מוציאים את החיתוכיות מהתנור לאחר 25 דקות ומפזרים את הפקאנים , שופכים מעל את הציפוי מייפל ומכניסים לעוד חמש דקות לתנור .

מניחים לחיתוכיות להצטנן לגמרי ולאחר מכן חותכים ומגישים

 

מתכון בשיתוף ניופאן

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}