דף הבית | בלוג מתכונים | כל מה שמתוק | חיתוכיות פקאן
*כמויות לפי כוס מדידה 240 מ״ל
לבצק פריך שקדים -
•230 גרם שקדים
•200 גרם קמח תפו״א
•150 גרם חמאה רכה בטמ׳ החדר
•1/3 כוסות קורנפלור
•ביצה
•כף מייפל טהור
למלית פקאן אגוזים -
•כוס פקאן
•כוס אגוזים
•3 כפות מייפל טהור
•2 כפות סוכר חום
•3 כפות שמנת מתוקה
•2 כפות קורנפלור
•65 גרם חמאה מומסת
לטופ-
•כוס פקאן מסוכר
•1/3 כוס מייפל
•2 כפות שמנת
•כפית אבקת סוכר
מתחילים בהכנת השכבה הראשונה של הבצק פריך , במגימיקס עם להב מתכת טוחנים את השקדים לפירורים ומתקבל לנו בצק שקדים מעולה .
שמים את הבצק שקדים בקערה הגדולה של המגימיקס ובעזרת המלוש להב פלסטיק מכינים את הבצק פריך . מוסיפים אליו קמח תפו״א , אבקת סוכר , קורנפלור וחמאה רכה חתוכה לקוביות , מפעילים את המגימיקס לדקה עד שמעבד הכל .
מוסיפים ביצה ומייפל וממשיכים לעבד את הבצק לעוד כדקה עד שמתקבל לנו בצק רך ונוח .
מכסים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה .
לאחר מכן משטחים את הבצק על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות למשך 15 דקות .
בזמן הזה מכינים את המלית , בעזרת המגימיקס והלהב מתכת טוחנים פקאנים ואגוזים ,
בקערה נפרדת שמים את שאר המצרכים , טורפים היטב 2 ביצים ומוסיפים את המייפל, שמנת , סוכר , חמאה וקורנפלור , מערבבים היטב ומוסיפים את האגוזים והפקאנים הטחונים , מערבבים למלית אחידה .
כשהבצק פריך יוצא מהתנור לאחר בישול חלקי של 15 דקות שופכים מעליו את המלית ומסדרים לשכבה יפה , מחזירים לתנור לעוד 20-25 דקות על 170 מעלות (שימו לב שמוכן תלוי בתנור שלכם)
ומכינים את הציפוי של השכבה האחרונה .
אני משתמשת בפקאן מסוכר אפשר להשתמש בפקאן רגיל .
שמים כוס פקאן במגימיקס ובפולסים קוצצים אותו לחתיכות גדולות ויפות .
בקערה נפרדת שמים מייפל ושמנת וממיסים במיקרוגל , מוסיפים כפית אבקת סוכר ומערבבים היטב .
מוציאים את החיתוכיות מהתנור לאחר 25 דקות ומפזרים את הפקאנים , שופכים מעל את הציפוי מייפל ומכניסים לעוד חמש דקות לתנור .
מניחים לחיתוכיות להצטנן לגמרי ולאחר מכן חותכים ומגישים
Made with love by poyke