דף הבית | בלוג מתכונים | שבת וחגים | מלפוף – כרוב ממולא צמחוני
•כרוב ערבי / כרוב למילוי
•2 כוסות אורז ריזוטו / אורז עגול
•2 עגבניות קצוצות
•חופן כוסברה ופטרוזיליה
•4 שיניי שום
•2 גבעולי בצל ירוק
•10 עלי נענע
•כפית גרידת לימון
•3 כפות שמן זית
•חצי לימון סחוט
•2 עגבניות לתחתית הסיר
•מלחפלפל כפית קינמון
לרוטב -
•2 לימונים גדולים סחוטים (200 מ״ל)
•1/2 כוס שמן זית
•3 כוסות מים
•מלחפלפל
•כפית סילאן לזילוף
מתחילים בהכנת האורז והכרוב , מוציאים את הליבה של הכרוב בעזרת סכין ושמים את הכרוב בסיר גדול ועמוק עם מים רותחים כאשר הפתח שיצרנו כלפי מעלה , מבשלים כ15 דקות עד שהכרוב מתרכך , מוציאים מהסיר ומניחים לכרוב להצטנן לגמרי לפני שמתחילים להוריד את העלים .
את האורז משרים בקערה עם מים רותחים ל20 דקות .
בנתיים קוצצים עגבניה , פטרוזיליה , כוסברה ובצל ירוק וכותשים את שיניי השום .
מסננים ושוטפים את האורז ושמים בקערה , מוסיפים אליו את כל המצרכים הרשומים למעלה .
מערבבים היטב .
לאחר שהוצאנו את העלים של הכרוב , חותכים את האדרה (החלק הקשה באמצע העלה) וחותכים כל עלה ל2 וכל חלק שיצרנו ממלאים , שמים בצד כל עלה (משאירים מעט רווח) כף ממילוי האורז ומגלגלים ומהדקים בעדינות.
חותכים 2 עגבניות לפרוסות ומסדרים בתחתית הסיר . מסדרים את כל הכרוב הממולא בסיר ומצופפים אותם .
את כל מרכיבי הרוטב מערבבים היטב בקערית קטנה ושופכים מעל הממולאים . מניחים צלחת (רצוי צלחת שטוחה בגודל הסיר ) ומבשלים על אש קטנה למשך 40 דקות .
לאחר הבישול מזלפים מעט סילאן ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 30 דקות עד שהממולאים מזהיבים , ומגישים ! 😍
Made with love by poyke