- Make food , Make friends -

מרק אפונה

מרק אפונה סמיך ומנחם , הכי טעים לימים הקרים

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
מרקים
כמות רכיבים :
7

מצרכים למתכון

•2 כוסות אפונה יבשה
•3 גזרים
•בצל
•3 שיניי שום
•4 גבעולי סלרי עם העלים
•חופן כוסברה
•תבלינים - מלחפלפל וכפית כמון
•6-7 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

משרים 2 כוסות אפונה בקערה עם מים למשך שעתיים - שלוש (לא חייב להשרות קחו בחשבון שזמן הבישול יתארך)
אחרי שהשרנו את האפונה שוטפים ומסננים .
חותכים את הבצל , הגזר , סלרי והשום .

בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים בצל עד לשקיפות , מוסיפים את הגזר, סלרי והשום ומערבבים ומבשלים לעוד 3 דקות .

מוסיפים את האפונה והתבלינים ומערבבים היטב .

מוסיפים מים רותחים , חופן כוסברה קצוצה ומבשלים עד לריכוך מלא של האפונה כשעה .

לאחר הבישול אפשר לתקן תיבול במידה וצריך , ואם המרק סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים .
טוחנים את המרק (אפשר גם לטחון חלקית) ומגישים .

תהנו ❤️

IMG_1659

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}