דף הבית | בלוג מתכונים | מרקים | מרק אפונה
•2 כוסות אפונה יבשה
•3 גזרים
•בצל
•3 שיניי שום
•4 גבעולי סלרי עם העלים
•חופן כוסברה
•תבלינים - מלחפלפל וכפית כמון
•6-7 כוסות מים רותחים
משרים 2 כוסות אפונה בקערה עם מים למשך שעתיים - שלוש (לא חייב להשרות קחו בחשבון שזמן הבישול יתארך)
אחרי שהשרנו את האפונה שוטפים ומסננים .
חותכים את הבצל , הגזר , סלרי והשום .
בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים בצל עד לשקיפות , מוסיפים את הגזר, סלרי והשום ומערבבים ומבשלים לעוד 3 דקות .
מוסיפים את האפונה והתבלינים ומערבבים היטב .
מוסיפים מים רותחים , חופן כוסברה קצוצה ומבשלים עד לריכוך מלא של האפונה כשעה .
לאחר הבישול אפשר לתקן תיבול במידה וצריך , ואם המרק סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים .
טוחנים את המרק (אפשר גם לטחון חלקית) ומגישים .
תהנו ❤️
Made with love by poyke