דף הבית | בלוג מתכונים | בשר | פסטה בולונז בסיר אחד
•500 גרם בשר טחון
•בצל
•4 שיניי שום
•3 גבעולי סלרי
•גזר
•חבילת עגבניות מרוסקות
•רסק עגבניות חבילה של 100 גרם
•כפית סוכר
•כף סילאן
• חבילת פסטה שאוהבים
•תבלינים - מלחפלפל ,כף פפריקה, רבע כפית כמון
*אופציונאלי - צ׳ילי גרוס
•4 כוסות מים רותחים (הסבר בהמשך)
מתחילים בלקצוץ את כל הירקות , את הבצל , השום והסלרי קוצצים , את הגזר מגרדים או חותכים לקוביות קטנות .
בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים בצל ושום עד לזהבה , מוסיפים את הסלרי והגזר ומבשלים לעוד 2 דקות .
מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב בעזרת כף עץ או מזלג ומבשלים עד שהבשר משנה את צבעו .
מוסיפים עגבניות מרוסקות , רסק עגבניות , וסוכר ומערבבים היטב .
מוסיפים את התבלינים והסילאן ושוב מערבבים .
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומניחים לזה להתבשל כשעה . (אפשר גם פחות אבל ככה הבשר והרוטב יקבלו טעמים עמוקים יותר)
לאחר מכן מוסיפים חבילת פסטה שאוהבים ועוד 2 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב את הפסטה עם הרוטב , המים צריכים לכסות את הפסטה לגמרי .
דואגים לערבב מידי פעם שהפסטה תתבשל כמו שצריך ואם חסר מים לבישול הפסטה מוסיפים עוד .
מבשלים עד שהפסטה מוכנה , כ10-15 דקות ומגישים ! 😍
Made with love by poyke