דף הבית | בלוג מתכונים | חלבי | כדורי חציל ומוצרלה
•חציל גדול
•חופן אגוזי מלך
•5 כפות פירורי לחם
•2 גבעולי בצל ירוק
•חופן כוסברה
•3 כפות גדושות מוצרלה מגורדת
•מלחפלפל לפי הטעם
•3 שיניי שום כתושות
•כוס פירורי לחם לציפוי
*כמות של כ20 כדורים
את החציל מחוררים מעט בעזרת קיסם או מזלג וקולים על הגז עד שמוכן .
מעבירים לצלחת שיתקרר והנוזלים יצאו בנתיים .
בזמן הזה קוצצים את הבצל ירוק והכוסברה וטוחנים את האגוזי מלך וכותשים את השום .
לאחר שהחציל יתקרר פותחים אותו באמצע ומוציאים את כל תכולת החציל למסננת שהנוזלים ימשיכו לרדת . נותנים לנוזלים לרדת בערך 15 דקות ואז מעבירים לקערה ומתחילים להכין את הכדורים .
סופר חשוב ולא לוותר על השלב במסננת שכל הנוזלים יצאו לגמרי ! אפשר גם בעזרת כף ללחוץ על החציל במסננת שהנוזלים יצאו .
שמים בקערה את החציל, השום, כוסברה , בצל ירוק , פירורי לחם ,מוצרלה ,אגוזים ומלחפלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה (שימו לב שאפשר ליצור כדורים מהחציל - אם לא מוסיפים עוד כף פירורי לחם , הכל תלוי בגודל החציל)
מתחילים לכדרר לכדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג ומצפים בפירורי לחם .
במחבת קטנה מחממים שמן לגובה של 2 סמ (בערך בגובה שמכסה חצי כדור)
מכניסים את הכדורים לשמן החם ומטגנים כ5 דקות מכל צד עד שמזהיב . מעבירים לנייר סופג או רשת .
מגישים חם ! עם מטבל שאוהבים , על סלט או כל דבר אחר שאוהבים 😍
*אפשר לוותר על האגוזים או להוסיף במקום שקדים
*למי שרוצה אופציה פרווה אפשר להכין ללא המוצרלה - עדיין יוצא טעים !
*למי שרוצה אופציה ללא גלוטו - אפשר לצפות את הכדורים בקמח שקדים ולטגן
Made with love by poyke